Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στα όρια του – Δύσκολα θα παραμείνει και Αξιωματική Αντιπολίτευση

Πολιτική

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μαζική αποχώρηση βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Έπειτα από την αποχώρηση των εννέα βουλευτών της ομάδας Αχτσιόγλου και τις ανεξαρτητοποιήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 36 βουλευτές από 47 που είχε εκλέξει στις βουλευτικές εκλογές. 

Οι αποχωρήσεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δημιουργούν λοιπόν νέα δεδομένα και στα κοινοβουλευτικά έδρανα, καθώς το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε απόσταση …αναπνοής με 32 βουλευτές.

Αν συνεχιστούν οι αποχωρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τον τίτλο της «Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει σήμερα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, έχοντας ως θέμα μάλιστα  τη «συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου», φαίνεται πως έχει λειτουργήσει σαν επιταχυντής εξελίξεων. Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύθηκε ως ένα είδος τελεσίγραφου προς την πλευρά των «6+6» και την Έφη Αχτσιόγλου, δείχνοντας παράλληλα πως θέλει να τελειώνει προκειμένου να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα στην ανασύνταξη του κόμματός του.

Και το ντόμινο των εξελίξεων αναμένεται να συνεχιστεί και μετά την Πολιτική Γραμματεία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει από τους εννιά της ομάδας Αχτσιόγλου να παραδώσουν τις έδρες τους.

Ετοιμάζουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι οι εννέα βουλευτές που αποχώρησαν σήμερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα θα προχωρήσουν στη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Θα αποτελούν την έβδομη κατά σειρά Κοινοβουλευτική Ομάδα σε σύνολο εννέα Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, έκανε λόγο για μία «πολύ δύσκολη απόφαση» και επιβεβαίωσε ότι επίκειται ο σχηματισμός νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

«Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή μιλάμε για 11 ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει, οπότε ναι, είμαστε 11», δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής. 

«Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεχθήκαμε και το οποίο λέγαμε αυτά τα χρόνια. Για εμάς από εδώ και πέρα, το κρίσιμο είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Υπερσύγχρονο - Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους

Tο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο γενικό νοσοκομείο στην...

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό και την...

Μητσοτάκης: Επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολι...

Φόρτωση άρθρων...