Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ο βιονικός Μητσοτάκης, ο απελπισμένος Τσίπρας, τα… μούφα  γκάλοπ των ΣΥΡΙΖΟσάιτ και η μεγάλη έρευνα για τα μέλη των ΔΣ των ΜΚΟ που βγάζει «λαβράκια»  

Παρασκήνιο

Εκτός από αεικίνητος ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται τελικά και (πολιτικά) ΒΙΟΝΙΚΟΣ, αφού όπως φαίνεται μέσα από το ΣΥΝΟΛΟ των δημοσκοπήσεων (ακόμη και αυτών που διενεργούνται από ΜΜΕ της Κουμουνδούρου)  όχι μόνο δεν τον αγγίζει η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ και η ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ… λασπουριά αλλά τελικά τον ενισχύει.
Έτσι το ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ με τις παρακολουθήσεις, όπου τίποτε δεν αποδείχθηκε, όπως και η υποκριτική σπέκουλα με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας  που (και) ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το «χεράκι» του, λειτουργούν ως φαίνεται ΥΠΕΡ του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου , που βρίσκεται μια ανάσα από την επίτευξη της ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ.

@ Και είναι τόσο μεγάλη η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ της Κουμουνδούρου (και προσωπικά του Τσίπρα) που έβγαλε μπροστά κάποιες στρατόκαυλες καφενόβιες… δημοσιογραφάρες , που έχουν… διακριθεί διαχρονικά για τις «μούφα» eidiseis που έχουν αναπαράξει, να εμφανίζουν «μυστικά γκάλοπ» με την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους, στο 4% δηλαδή. Και γελάσανε με την καρδιά τους, από την «αποκάλυψη», μέχρι και τα… τσιμέντα της Κουμουνδούρου.
Ακόμη και ο γνωστός δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος της ΜRB, που δημοσιογραφικές φήμες τον φέρουν να συνεργάζεται κατά καιρούς με την Κουμουνδούρου, βγήκε χθες στον φίλο μου τον Μελιγγώνη στο «Κόκκινο» και περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την «στατική» εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του Τσίπρα.
Που παρά το ανελέητο σφυροκόπημα που δέχεται ο Μητσοτάκης, δεν λέει με τίποτε να ανακάμψει.
Δεν «τραβάει» με τίποτε ο Αστραχάν Αλέξης…        

@ Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να ξυπνά, αφού σε πλήρη κινητικότητα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η αρμόδια επιτροπή η οποία τρέχει με το γκάζι πατημένο.
Επιθυμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι η ουσιαστική ανανέωση των ψηφοδελτίων με νέα και άφθαρτα πρόσωπα που έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά κι έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, η μεγάλη συμμετοχή της νέας γενιάς και η εκπροσώπηση των γυναικών.
Στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητούν επίσης και νέες γυναίκες, αλλά και πρόσωπα από την γενιά του brain drain, δηλαδή των νέων Ελλήνων επιστημόνων που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης.
Στόχος βέβαια είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στα γνωστά ονόματα  με μακρά πορεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα και στα «φρέσκα» πρόσωπα που θα στείλουν μήνυμα ανανέωσης.

@ Εκτός από τον Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκε με πολλές νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στη χώρα για τη συζήτηση των προτάσεων, σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχουν δύο μέλη της Επιτροπής, που γνωρίζουν άριστα την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος. Ο πρώτος είναι ο Νίκος Σαλαγιάννης, που συνεχίζει να οργώνει την επικράτεια για την αναζήτηση νέων πολιτικών «ταλέντων», ικανών για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος. 
Ο δεύτερος είναι ο πρώην διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά, ο Μανώλης Όθωνας, που έχει  μεγάλη εμπειρία και πολιτική πείρα και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα, καταστάσεις και τοπικές ισορροπίες. Άλλωστε, το απέδειξε  καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών που βρισκόταν στο πλευρό της Φώφης.

@ Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιστρατεύσει τρεις κρατικές νευραλγικές υπηρεσίες, προκειμένου να περάσει από κόσκινο όλα τα ιδρύματα και τις ΜΚΟ και ειδικά αυτές που διαθέτουν δομές για ανήλικους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ, η Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος και η κρατική ασφάλεια θα εξετάσουν εξονυχιστικά τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΜΚΟ και διαφόρων άλλων ιδρυμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή θα ερευνήσουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτήσει.
Γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μέσα από συγκεκριμένες ΜΚΟ συντελείται λεηλασία δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος.
Διάφοροι επαγγελματίες φιλάνθρωποι έχουν στήσει συμμορίες και λυμαίνονται τις κρατικές επιχορηγήσεις και τις δωρεές ιδιωτών.
Παράλληλα θα ελεγχθούν όλοι οι ισολογισμοί των ΜΚΟ και των ιδρυμάτων καθώς και τα τιμολόγια των εξόδων.
Βέβαια αυτή η έρευνα έπρεπε να είχε γίνει έγκαιρα και όχι υπό την πίεση των γεγονότων.
Χρειάστηκε να αποκαλυφθούν τα τερατουργήματα που διαδραματίζονταν στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της πολιτείας.

@ Δυστυχώς αυτό συμβαίνει μονίμως στην Ελλάδα, γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδρανούν και κυρίως γιατί το πελατειακό σύστημα εμποδίζει τους ελέγχους.
Άλλωστε στα συμβούλια των περισσότερων ΜΚΟ συμμετέχουν διάφοροι μεγαλόσχημοι, οι οποίοι διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα και βέβαια με την ιεραρχία της εκκλησίας.
Από την έρευνα δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι ΜΚΟ που βρίσκονται υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής και οι οποίες εμφανίζουν τεράστιους τζίρους, ενώ η δραστηριότητά τους εξαντλείται σε κάποιες φιλανθρωπίες που περιλαμβάνουν διανομή τροφίμων, εκ των οποίων τα περισσότερα τα προσφέρουν δωρεάν οι μεγάλες διατροφικές αλυσίδες.
Το απόστημα με τις εγκληματικές συμμορίες που διοικούν ιδρύματα και ΜΚΟ πρέπει να σπάσει.
Το κράτος θα πρέπει να γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους οικονομικούς ελέγχους θα διερευνηθεί κατά πόσον οι ΜΚΟ ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε ανήμπορα πρόσωπα και κυρίως ανηλίκους.

@ Νέα μικρή ανάσα θα πάρουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο, με βάση τα νέα μειωμένα τιμολόγια του ρεύματος που ανακοίνωσαν οι πάροχοι. Η τιμολόγηση ξεκινάει από τα 0,285 ευρώ ανά κιλοβατώρα και φτάνει έως τα 0,392 ευρώ, ανάλογα με την εταιρεία αλλά και το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο καταναλωτής. Αυτό σημαίνει ότι για τους λογαριασμούς που θα λήγουν τον Ιανουάριο, θα υπάρξει πρόσθετη μείωση των χρεώσεων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση των τιμών θα περιορίσει και το μέγεθος της επιδότησης που δίνει το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν... ξεμπερδέψει ακόμη από τα απίστευτα υψηλά ποσά της περιόδου Απριλίου-Αυγούστου, τα οποία λόγω της ανέχειας, τα έχουν βάλει σε πρόγραμμα ρυθμίσεων. Αν μη τι άλλο, είναι καλό ότι δεν φορτώνονται νέα βάρη, ωστόσο, το κόστος ζωής αυξάνεται λόγω των υψηλών τιμών στην αγορά, οι οποίες καίνε και τσουρουφλίζουν τα νοικοκυριά... 

@ Σε αισθητά βελτιωμένο κλίμα - σε σύγκριση με τρία χρόνια νωρίτερα - ολοκληρώθηκε το επενδυτικό roadshow που διοργανώνει η ΕΧΑΕ σε συνεργασία με τη Morgan Stanley το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.
Αφού καταγράφηκε η αισιοδοξία που επικρατεί στην επενδυτική κοινότητα μετά την εξυγίανση των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια και τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η ελληνική οικονομία.
Ειδικά στο θέμα των τραπεζών, οι αναλυτές επισημαίνουν όχι μόνο τη μείωση του δείκτη NPEs σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά και την καταγραφή ισχυρής κερδοφορίας το φετινό εννεάμηνο. 
Τα επιτελεία των τραπεζών επισήμαναν, πάντως, στους αναλυτές ότι η αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων τους επόμενους μήνες αναμένεται να συμπιέσει το περιθώριο κέρδους (spread) που έχει ενισχυθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες λόγω αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ. 
Σκιά πάνω από το ελληνικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να ρίχνει η απώλεια της επενδυτικής βαθμίδας (investment grade), η οποία δεν αναμένεται να ανακτηθεί τουλάχιστον πριν τις εκλογές -όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην ίδια διοργάνωση. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...