Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα «όχι» και η επόμενη ημέρα

Την Πέμπτη αργά το βράδυ υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υπό τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις».

Για πλήρη ικανοποίηση κάνουν λόγο συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι τονίζουν ότι το αριθμητικό αποτέλεσμα των «ναι» δεν ήταν αναμενόμενο όταν ξεκίνησε το έργο της κυβέρνησης προκειμένου να πείσει τους γαλάζιους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για την κριτική του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να μη σχολιάσει, ενώ μεμονωμένα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πως οι θέσεις του κου Σαμαρά ήταν ανέκαθεν γνωστές.

Καθαιρεί τον Πολάκη από αρχισυντονιστή ο Κασσελάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης απαλλάσσεται από την θεσμική θέση που διαθέτει, εκείνη του αρχισυντονιστή.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή αποτελεί μέρος των συνεπειών που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για όσους από το κόμμα δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Όσο για τη Νίνα Κασιμάτη, η οποία ψήφισε «παρών», οι πιέσεις είναι μεγάλες από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ζητά από τον Στέφανο Κασσελάκη να λάβει μέτρα τόσο για τη Νίνα Κασιμάτη όσο και για τον Παύλο Πολάκη.

Το παρασκήνιο και τα ραντεβού Ανδρουλάκη με βουλευτές πριν την ψηφοφορία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει δυσαρέσκεια για την αποχή των έντεκα βουλευτών από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, μεταξύ αυτών και της Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ.

Από το ΠΑΣΟΚ μηνύουν ότι δεν τίθεται θέμα κυρώσεων σε όσους δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ωστόσο υπάρχουν φωνές εντός του κόμματος που θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να κινηθεί πιο αποφασιστικά σε θέματα που αποτελούν προγραμματικά ζητήματα για το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ήταν το παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, καθώς βουλευτές του κόμματος πέρασαν χθες, Πέμπτη, από το κατώφλι του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόκειται για τους Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκο Παρασύρη και Αχμέτ Ιλχάν, οι οποίοι αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...