Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οι οργισμένες αντιδράσεις της Τουρκίας επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εθνική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την επιτυχία του ταξιδιού του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν οι οργισμένες αντιδράσεις της Τουρκίας. Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αντέδρασαν με πικρία και ζήλια για την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξαν στο αμερικανικό Κογκρέσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακόμα, τα τουρκικά ΜΜΕ αντέδρασαν με οργή για τις αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού στις προκλήσεις από την Τουρκία και τις δηλώσεις του αναφορικά με το Κυπριακό.

Τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης σχολίασαν τη στήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και επεσήμαναν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδειξε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τον τουρκικό χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως ένα από τα πειστήρια για την επεκτατική πολιτική της τουρκικής ηγεσίας.

Hurriyet: «Παραπονέθηκε για τον χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας”»

H Hurriyet αντέδρασε για το έμμεσο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κογκρέσο να μην εγκρίνει το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε παράπονα για την Τουρκία δείχνοντας έναν χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που τον υποδέχθηκε φορώντας ελληνική γραβάτα στον Λευκό Οίκο. 

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει 20 με 24 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό που εκπλήρωσε κάθε επιθυμία των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών βάσεων και μάλιστα χειροκρότησε τον Μητσοτάκη, που είπε στην ομιλία του ότι “ουδείς θα αποδεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο”».

Yeni Safak: «Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ χειροκρότησαν τα σκανδαλώδη λόγια του Μητσοτάκη - για την Κύπρο»

Η οργή είναι προφανής στο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak που χαρακτήρισε «κλακαδόρους του Μητσοτάκη» τα μέλη του Κογκρέσου. «Στην προκλητική ομιλία του ο Μητσοτάκης ζήτησε από τις ΗΠΑ να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία για την Κύπρο και τον καταχειροκρότησαν όρθιοι για τα σκανδαλώδη λόγια του, που αγνόησαν την τουρκική παρουσία [στο νησί]», έγραψε.

TIMETURK: «Προειδοποίηση Μητσοτάκη στο αμερικανικό κογκρέσο για την Τουρκία»

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της και η Timeturk τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έθιξε τα παράπονα της χώρας του αναφορικά με ορισμένα προβλήματα που αφορούν στην Τουρκία, η εφημερίδα Takvim υποστήριξε ήταν «γεμάτη προβοκάτσιες» η ομιλία Μητσοτάκη, αλλά τον χειροκρότησαν όλοι στο Κογκρέσο, ενώ το ίδιο επεσήμανε και το δίκτυο Haber Global σημειώνοντας ότι ο τελευταίος ξένος ηγέτης που απευθύνθηκε στο Κοκρέσο ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

NTV: «Ο Μητσοτάκης μίλησε στο Κογκρέσο: Υπαινίχθηκε να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία»

Το τουρκικό δίκτυο σημείωσε ότι κατά την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός έφερε επί τάπητος το θέμα της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία και «ζήτησε από τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου να λάβουν υπόψιν τους τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με το ζήτημα αυτό». Επίσης, τόνισε δε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία, υποστήριξε ότι παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και όταν αναφέρθηκε στο Κυπριακό ακολούθησε «παρατεταμένο χειροκρότημα επί αρκετή ώρα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Στα δικαστήρια ο Βασίλης Γραμμένος μετά το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήλθε σήμερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην α...

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» - Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Αιχμές και πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αποδοκιμάζοντας την χρήση από τον πρόεδρο του κόμματος τ...

Φόρτωση άρθρων...