Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οικονόμου: «Απαντάμε όπως και όπου πρέπει στον ρητορικό παροξυσμό της Άγκυρας»

Πολιτική

Απάντηση στις νέες απειλές του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε η Κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις νέες απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι κυρίως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα. Απαντιώνται όπως και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο. 

Η χώρα μας, υπεύθυνα και αποφασιστικά, είναι παράγοντας σταθερότητας και είναι ανοιχτή σε διάλογο με επιχειρήματα και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποίησε ξανά ρητορική επίθεση απέναντι στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα για τη μάχη του Σαγγάρειου τον Αύγουστο του 1921 μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Τσαβούσογλου, πιστός στην πάγια τακτική της προκλητικότητας και της έντασης, είπε ότι «ο Έλληνας έχει φαγούρα», «τρώγεται» να μπει σε περιπέτειες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα να μη γίνεται «εργαλείο» άλλων και «να σταματήσει τις προκλήσεις». 

«Ενώ προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα της γειτονίας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται και να ξύνεται. Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για τη γειτονική μας Ελλάδα» είπε, σε προκλητικό τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Και, υπερασπιζόμενος την τουρκική διπλωματία ως «ανθρωπιστική και επιχειρησιακή», ο Μεβλούτ Τσαούβογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε όλα τα πεδία. 

«Έχουμε project που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και στην ευημερία όχι μόνον στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης (Photos)

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφτηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο...

Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Καλό το σόου περί χριστιανικής πίστης, αλλά τη μάνα δεν τη βρίζουμε ποτέ

Επανήλθε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα που σόκαρε το κοινοβούλιο με το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών Κων. Φλώρου και του βουλευτή τ...

Φόρτωση άρθρων...