Τετάρτη
01 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου: «Διπλή Eξεταστική Επιτροπή αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να δραπετεύσει»

Πολιτική

Την πιθανότητα να συσταθούν δυο Εξεταστικές Επιτροπές που θα εξετάσουν την κρατική χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης και τον τρόπο που διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις δεν απέκλεισε ο Γιάννης Οικονόμου. 

«Δεν είναι στόχος μας να πάμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές που θεσμικά δεν είναι σοβαρό, αλλά αν η Aντιπολίτευση επιμείνει, δε θα την αφήσουμε να δραπετεύσει από αυτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα συσταθεί για την περίοδο από το 2015 μέχρι και τώρα και το κυβερνητικό στέλεχος επισήμανε πως ο «θεσμικά σοβαρός» τρόπος είναι να υπάρξει μια Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση.

«Ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε ευτράπελα και να μην μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές είναι, αφού συμφωνούμε, να έρθουμε στο κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε, να συγκεντρώσει 300 ψήφους και να τελειώσει αυτή η ιστορία», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Αυτό που είπαμε χθες στη Βουλή είναι ότι στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η αντιπολίτευση. Είναι η χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίον διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, να διερευνηθεί αν υπάρχει με αυτό τον τρόπο κάποια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, αν δηλαδή άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται. 

Αφού και οι δύο θέλουμε να εξετάσουμε αυτά τα πράγματα, είπαμε να πάμε στη Βουλή, να τα δούμε από το 2015 μέχρι και σήμερα σε όλο του το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ιωάννης Οικονόμου απέδωσε την άρνηση της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρόταση στο γεγονός ότι δε θέλει να ξαναπέσουν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας «και ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, τα εκατομμύρια που πηγαίναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1% λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη και μέσα στη Βουλή και μια σειρά από άλλα πράγματα».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι εν λόγω δημοσκοπήσεις ήταν στημένες, απάντησε; «Είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν ένα κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα και η προβολή τους να ήταν σε συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα και δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι συζητείται η δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμού φυσικού αερίου σε δόσεις, ωστόσο σημείωσε ότι είναι πολύ πρώιμο για να γίνουν ανακοινώσεις.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε συνέδριο του Reuters: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Εντός του πρώτου 24ώρου από την ανακοίνωση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών καταγράψαμε σημαντική αύξηση στα ραντεβού που κλείνοντα...

Εύσημα Γουάτσα για την ελληνική οικονομία - Μητσοτάκης: Βάζουμε θεμέλια για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις προοπτικές της δίνει μια από τις πιο θρυλικές επενδυτικές μορφές, ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Prem Watsa. Σε συζήτησή του με τον Έλλην...