Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την αύξηση στον κατώτατο μισθό

«Kαι τον Μάιο θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη της Kυβέρνησης στην κοινωνία για την τιμή του ρεύματος, προκειμένου να μετριάσουμε τις επιτπώσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τροπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια με χρηματοδόση πολιτών. «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμη να κάνουμε ανακοινώσεις», πρόσθεσε, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

Σε ερώτηση πότε θα φανεί η ελάφρυνση απάντησε «το ταχύτερο δυνατόν και ίσως έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι», πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αντέχει η ελληνική οικονομία.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα ενημέρωσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, προκειμένου η Κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Γραμμένος: «Μου έδωσε γροθιές στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα» - Αντιμέτωπος με έως και 10 χρόνια κάθειρξη ο Φλώρος

«Μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Με έσυρε στο πάτωμα. Δεν μπορώ να ακούω τις φαντασίες κανενός», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος μιλώντας στ...

Φόρτωση άρθρων...