Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Οικονόμου: Επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης

Πολιτική

Την επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (25.11.2022) στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ. Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε επίσης ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας.

«Κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δώσει κέρδος για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης. Εκτός από την ExxοnMobil, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες.

«Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτώμενος για πιθανή πρόκληση από τις έρευνες του τουρκικού «Αμπντουλαμίντ Χαν», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε με αποτελεσματικό τρόπο στις προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε επεισόδιο. Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Θα είναι 3πλά και 4πλα προβληματισμένος όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι καθώς συναντά και την άρνηση των εταίρων μας. Όποιος φλερτάρει με τον αναθεωρητισμό βρίσκει απέναντί του όλες τις δυνάμεις από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική (Photos)

Κυβερνητική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε για την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Barbara» και την παροχή βοήθειας στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των συνεπειών...

Φόρτωση άρθρων...