Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενημερωθεί για την παρακολούθηση

«Επρόκειτο για μια νόμιμη παρακολούθηση, τυπικά όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Επρόκειτο για μια νόμιμη παρακολούθηση, τυπικά όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κάνοντας λόγο για παθογένεια, τόνισε πως «αυτό είναι το πλαίσιο, αυτός είναι ο νόμος και αυτός ο νόμος δεν ισχύει τώρα. Είναι κάτι που διαχρονικά ισχύει, μια παθογένεια που διαχρονικά σέρνεται, ξεκινώντας από το 1994, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ δικαιούται να προβαίνει σε νόμιμες παρακολουθήσεις, με άδεια του εισαγγελέα. Όλα αυτά διέπονται από ένα πολύ αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και στην ουσία απαγορεύουν τη δημόσια συζήτηση».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «υπάρχουν όρια και τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να ενημερωθεί. Τους γνωρίζει ο κ. Ανδρουλάκης ή θα έπρεπε να τους γνωρίζει. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, μέσω του κ. Γεραπετρίτη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι εκεί και είναι στη διάθεση του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να του πουν όσα μπορούν να του πουν, εξαιτίας αυτού του θεσμικού πλαισίου».

«Ο πρωθυπουργός πρότεινε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων», είπε ο κ. Οικονόμου
«Ο πρωθυπουργός χθες πρότεινε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, αλλαγής ενδεχομένως κάποιων από τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε να μην ξαναβρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με τέτοιου είδους παράδοξα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις νόμιμες παρακολουθήσεις, το οποίο όπως είναι διαμορφωμένο από το 1994, δεν εξαιρεί κανέναν από τη νόμιμη παρακολούθηση. Δεν σε εξαιρεί με βάση την επαγγελματική ή την πολιτική σου ιδιότητα. Αυτό το πλαίσιο δεν το άλλαξε καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η ΕΥΠ θα έπρεπε όταν παίρνει μια απόφαση να κοιτάξει μια υπόθεση που αφορά σε προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος, να μεταφέρει αυτή την ανησυχία ή αυτή την πρόθεση. Εάν αυτό θα είχε γίνει, η όλη υπόθεση θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά. Αυτό έχει να κάνει με την εκκίνηση της διαδικασίας. Εάν αυτό σε πρώτη φάση είχε τεθεί υπόψιν του πρωθυπουργού ή του γραφείου του πρωθυπουργού, πριν να εκκινήσει η διαδικασία, πριν γίνει το αίτημα στον εισαγγελέα και πάρει τον δρόμο του για τη νόμιμη επισύνδεση, η εξέλιξη θα ήταν τελείως διαφορετική».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...