Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οικονόμου για Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση»

Παρασκήνιο

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στην Πράγα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο, όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε.

«Είναι καλό για όλους να γίνονται μέρος της λύσης, ενώ σημείωσε ότι η αστάθεια και ο αναθεωρητισμός του Πούτιν να μην αναπαραχθεί», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στην Τουρκία «παροξυσμό κατά της Ελλάδος», επισημαίνοντας ότι στην Αθήνα «ούτε φοβόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε από την τουρκική προκλητικότητα».

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι η Άγκυρα επιδιώκει να χάσει η Ελλάδα την ψυχραιμία της. Την ίδια ώρα, η Αθήνα καλείται να δίνει τη σημασία που πρέπει για όσα γίνονται στην απέναντι πλευρά.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει την ισχύ της, ενώ έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα στο πεδίο. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι δίαυλος επικοινωνίας πάντα θα πρέπει να υπάρχει, όμως η τουρκική ηγεσία επέλεξε να δηλητηριάζει τα μυαλά των πολιτών στο εσωτερικό.

Συντεταγμένα και αποτελεσματικά διευρύνουμε την πολιτική μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ακρίβεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα είναι η ακρίβεια και σημείωσε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για να πέσει η τιμή στην αντλία του πετρελαίου, ενώ όποια δυνατότητα υπάρχει, θα δίδεται στην κοινωνία για στήριξη.

Επίσης, χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη την επιστολή των δεκαπέντε χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κομισιόν για το πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι στην πρωτοβουλία αυτή είχε πρωτοστατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μήνες.

Η Κυβέρνηση, ανέφερε, έχει σχεδιασμό για να μην διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα στο φυσικό αέριο, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να φτάσουμε σε ακραία σενάρια, όπως ένα μπλακ άουτ.

Ερωτηθείς για τη μελέτη Λύτρα σημείωσε ότι κάθε μελέτη πρέπει να αξιολογείται και την σχολιάσουν οι ειδικοί, ενώ σημείωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης ήταν να μην φτάνουν οι πολίτες στη ΜΕΘ, ενώ ενίσχυσε και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στο πλαίσιο του δυνατού
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...