Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν' αποτραπεί η ακυβερνησία

Πολιτική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, προκειμένου ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, απάντησε σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.

Στη συνέχεια, περιέγραψε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του Νίκου Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στα της πιθανής αλλαγής του εκλογικού νόμου, παραπέμποντας στην απάντηση που θα δώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

«Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν' αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη συζήτηση για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, που ψηφίστηκε στις αρχές της κυβερνητικής θητείας. Επίσης, εξήγησε ότι έτσι αποτρέπονται οι αδύναμες κυβερνήσεις.

Προϊδεάζοντας, δε, για το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, με στόχο να γίνουν τα οποία βήματα εντός του δημοσιονομικού πλαισίου, ο κ. Οικονόμου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Άγκυρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό στη Βουλή: Είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμο...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά και τη δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι ο...

Φόρτωση άρθρων...