Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 48 ώρες να αποφασίσει αν θα ψηφίσει το Market Pass

Πολιτική

Στο Market Pass, δηλαδή το μέτρο για την κάλυψη μέρους της δαπάνης των νοικοκυριών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απευθύνθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «έχει μπροστά του δύο ημέρες προκειμένου να αποφασίσει αν θα ψηφίσει το μέτρο».

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Τύπο, ο Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσει το Market Pass, ώστε να μην επαναληφθεί το προηγούμενο της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επίδομα για τους αστυνομικούς. «Είπατε πολλά για το μέτρο. Ποιοι θα το εκτιμήσουν ποιοι δεν θα το εκτιμήσουν. Δεν μας είπατε ένα. Θα το ψηφίσετε κύριε Ραγκούση;», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Η κυβέρνηση, αυτός ο ‘νεοφιλελεύθερος’, αυτός ο ανάλγητος πρίγκιπας, ο Πρωθυπουργός φορολογεί τα διυλιστήρια και από αυτόν τον πόρο δίνει ενίσχυση σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη, σήμερα που καλπάζει ο πληθωρισμός. Θα το ψηφίσετε; Η κοινοβουλευτική σας ομάδα έχει περιθώριο. Μην ξαναμπερδευτεί, όπως έγινε με το επίδομα στους αστυνομικούς. Μην αναγκαστείτε άλλα να λέει ο εισηγητής στο βήμα και άλλα να ψηφίζουν από κάτω. Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο:

Ο πρωθυπουργός αυτός και η κυβέρνηση αυτή, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει, σε μια ακόμη προσπάθεια να ενισχύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με έναν πόρο που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους, δεν προσθέτει κάτι δημοσιονομικά, φορολογώντας τα υπερέσοδα των διυλιστηρίων, αφού έχουμε πάρει υπερέσοδα, για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, για το ρεύμα και όλα τα υπόλοιπα, εμείς που τόσο πολύ είμαστε με τους ισχυρούς και δεν είμαστε με την κοινωνία, δημιουργούμε μια δυνατότητα ενίσχυσης της κοινωνίας. Τώρα τι θα πουν οι πολίτες στις εκλογές, θα το πούμε αργότερα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...