Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Οικονόμου: «Ο Τσίπρας υποδύεται ότι κόπτεται για τη Mεσαία Tάξη, που η Κυβέρνησή του εξόντωσε φορολογικά»

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Όσο αγχωμένα και αν προσπαθεί να υποδυθεί ότι αλλάζει και ότι κόπτεται για τη μεσαία τάξη, που η κυβέρνησή του εξόντωσε φορολογικά, είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας υπολείπεται τραγικά από το μέγεθος της ευθύνης και της συγκρότησης που απαιτούν η διεθνής και η εγχώρια συγκυρία», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα, αλλά αναποτελεσματικά, να καλύψει την πολιτική του ένδεια με ανερμάτιστες και ανεδαφικές τοποθετήσεις. Ποιο βάρος μπορεί να έχει η τοποθέτησή του στα εθνικά μας ζητήματα, όταν δεν ψήφισε τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Σχετικά με τη διαρκή απειλή του μεταναστευτικού, για τον κ. Τσίπρα η Ελλάδα είναι «χώρα – δεσμοφύλακας» και ο φράχτης στον Έβρο περιττός. Γίνεται έτσι απόλυτα κατανοητό που θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα, εάν η πολιτική Τσίπρα στο μεταναστευτικό συνεχιζόταν», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για τα θέματα ακρίβειας, το μόνο βέβαιο είναι ότι με την αλήστου μνήμης λογική του «λεφτά υπάρχουν» δεν αντιμετωπίζεται η κρίση ακρίβειας που μαστίζει όλη την Ευρώπη. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται όταν εφαρμόζεις ένα από τα τρία μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας στην Ευρώπη, το οποίο διευρύνεται μάλιστα όσο περνάει ο καιρός. Η άνευ όρων κάλυψη που παρείχε στους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, την ημέρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός αποφασιστικά απέπεμψε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, είναι αποκαλυπτική της αντίληψης του κ. Τσίπρα για θέματα ήθους και ύφους της πολιτικής», πρόσθεσε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Όσο αγχωμένα και αν προσπαθεί να υποδυθεί ότι αλλάζει και ότι κόπτεται για τη μεσαία τάξη, που η κυβέρνησή του εξόντωσε φορολογικά, είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας υπολείπεται τραγικά από το μέγεθος της ευθύνης και της συγκρότησης που απαιτούν η διεθνής και η εγχώρια συγκυρία», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Ο Άρειος Πάγος ανακοινώνει τα κόμματα που θα συμμετέχουν - Τι θα γίνει με τους Σπαρτιάτες

Την τελική λίστα των κομμάτων που θα δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αίτηση συμμετοχής έχου...

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο: «Αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Φόρτωση άρθρων...