Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Όχι» Τασούλα στο αίτημα Ράμμου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

«Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι, υπάρχει θεσμική διαδικασία», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας μίλησε σε δημοσιογράφους για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Αναλυτικότερα, ο Χρήστος Ράμμος υπέβαλε αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, το οποίο κοινοποιήθηκε και προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί. Δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη τής απόφασής της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Σκέρτσος: «Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια ή με τα λαϊκά δικαστήρια»

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν ...

Πρόταση δυσπιστίας: Τι αναμένεται να πουν στη Βουλή Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης

Το βράδυ ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης με την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψ...

Φόρτωση άρθρων...