Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Π. Μαρινάκης: Η ενδυνάμωση της χώρας και η αύξηση του ΑΕΠ φέρνει οικονομικά μέτρα που έχει ανάγκη ο κόσμος

Πολιτική

«Πέρα από την πολύ σημαντική διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της πολύ σημαντικής ομιλίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου έθεσε τρία πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα και έθεσε όλους προ των ευθυνών τους, ο πρωθυπουργός έκανε πολύ σημαντικές συναντήσεις και με επενδυτές, και με ανθρώπους της ομογένειας», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που έχει ανάγκη ο κόσμος σε μία δύσκολη συγκυρία, δεν προκύπτουν τυχαία. Προκύπτουν από την ενδυνάμωση της χώρας, από την αύξηση του ΑΕΠ. Από εκεί που η Ελλάδα ήταν αντικείμενο συζήτησης μόνο για αρνητικούς λόγους. Από εκεί που ήταν μία χώρα επαίτης, τώρα είναι μία χώρα που πρωταγωνιστεί βήμα - βήμα και επιστρέφει στους πολίτες αυτά που έχασαν τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Για το ΕΣΥ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας διαπιστώθηκε ότι το ΕΣΥ δεν ήταν στην κατάσταση που αξίζει στους πολίτες και κυρίως σε εκείνους που πληρώνουν φόρους για να έχουν μία αξιοπρεπή δημόσια υγεία. Αυτό ετέθη στο πρόγραμμά μας και με πάρα πολλές κινήσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ, στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοινώθηκε από τον κ. Χρυσοχοϊδη ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει τρεις βασικές πρωτοβουλίες», όπως « τη διανομή φαρμάκων σε ανθρώπους που είναι βαριά νοσούντες, την ενιαία λίστα χειρουργείων, την ενιαία λίστα διανομής φαρμάκων».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε επίσης ότι «θα γίνουν προσλήψεις υγειονομικών, στο ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία. Όλα όσα έχει εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοϊδης και το υπ. Υγείας».

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους. Θα ακούτε - όποτε η οικονομία το επιτρέπει - για μειώσεις και καταργήσεις. Αλλά, ένα άλλο ζήτημα που απαιτεί η φορολογική πολιτική είναι η δικαιοσύνη. Δυστυχώς, παρά τις πολλές κινήσεις που έχουν γίνει για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έχει διαπιστωθεί ότι 7 στους 10 επαγγελματίες δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ. Όταν κάποιος δηλώνει ότι ζει με 200-300 ευρώ είναι αδικία όχι μόνο για τα έσοδα του κράτους αλλά και για αυτούς που χρειάζονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας, για αυτούς που θέλουν ακόμα μικρότερους φόρους, για να καταργηθεί άμεσα το τέλος επιτηδεύματος»

«Μία σειρά από πρωτοβουλίες του υπ. Οικονομικών θα αποκαταστήσει σταδιακά αυτή την αδικία. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και άλλο οι φορολογικοί συντελεστές», πρόσθεσε.

Για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι«ο τόπος χρειάζεται μία κανονική, πολιτική, εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι τώρα είχε μία τοξική αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι πρότινος είχαμε απέναντι μία αξιωματική αντιπολίτευση που αμφισβητούσε τα πάντα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μία αντιπολίτευση σκληρή, εποικοδομητική, η οποία να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψήφισμα του ΕΛΚ για τους αγρότες: Καλεί την Ε.Ε. να εφαρμόσει τις προτάσεις της Ελλάδας για τον Πρωτογενή Τομέα

Με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει άμεσα της προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στον Πρωτογενή Τομέα...

Διαμαντοπούλου για μη κρατικά πανεπιστήμια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ουσία της μεταρρύθμισης

Στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναφέρθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην επίτροπος ΕΕ και πρώην υπουργός Παιδείας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Ε...

Φόρτωση άρθρων...