Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Παναγιωτόπουλος: «Η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός και αναθεωρητής της περιοχής»

Πολιτική

«Στις τουρκικές προκλήσεις απαντάμε ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων και τις συμμαχίες», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός μίλησε στον «Realfm 97,8» Realfm 97,8 για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Δύο είναι οι άξονες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως επεσήμανε: Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και η προώθηση της Αμυντικής Διπλωματίας μέσω των ισχυρών συμμαχιών.

«Αν αυτό εκνευρίζει την Τουρκία, λυπούμαι αλλά προβλέπω ότι ο εκνευρισμός αυτός θα ενταθεί γιατί θα γίνουν κι άλλα και στα δύο αυτά επίπεδα. Εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην συνέντευξή του σημείωσε ότι «ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με εξοπλισμό και με προσωπικό», ενώ ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου να έρθει άμεσα προς συζήτηση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τη Μέριμνα του Προσωπικού, το οποίο βρίσκεται στη διαβούλευση, με το οποίο αναμένεται να λυθούν μια σειρά προβλημάτων που απασχολεί τα στελέχη όσον αφορά σε θέματα σταδιοδρομικής, βαθμολογικής και οικονομικής φύσεως τόσο για τους εν ενεργεία, όσο και τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς».

«Το νέο Μισθολόγιο καταρτίζεται από το ΓΕΕΘΑ και το συνολικό σχέδιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν μπει οι υπογραφές για την προμήθεια των ισραηλινών πυραυλικών συστημάτων «SPIKE NLOS».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...