Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Πανευρωπαϊκή ολιστική λύση προκρίνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο πρωθυπουργός πιστεύει στην ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της Ε.Ε και την κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των υψηλών τιμών των καυσίμων

Μια ολιστική ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ακρίβειας προκρίνει η ελληνική Κυβέρνηση με τη συζήτηση να μεταφέρεται πιθανότατα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πεπεισμένος Ευρωπαίος ηγέτης βλέπει πίσω από κάθε λύση την ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της Ε.Ε, όπως συνέβη στο παρελθόν με το παράδειγμα του κορωνοομολόγου, τον ευρωστρατό, αλλά και το πιστοποιητικό covid που αποτέλεσε πρόταση του Πρωθυπουργού.

Αυτή τη φορά το θέμα της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης των υψηλών τιμών των καυσίμων που έχει σηκώσει κύμα ακρίβειας σε ολόκληρη την Ευρώπη ανέδειξε η κοινή δήλωση των πέντε υπουργών Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και του Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία δίνει έμφαση στην ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης, στην αναπροσαρμογή των συμβολαίων του φυσικού αερίου και στη μεταρρύθμιση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε εσωτερικό επίπεδο το ζήτημα της ραγδαίας αύξησης των τιμών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών και συνδέεται ταυτόχρονα με τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής σε μία περίοδο που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κατά κύριο λόγο εξαιτίας των επιπτώσεων που προκάλεσε η πολύμηνη διάρκεια της πανδημίας.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης η συγκεκριμένη παράμετρος μπαίνει σε πρώτο πλάνο και η λήψη στοχευμένων μέτρων καθίσταται αναπόφευκτη, σε μία χρονική συγκυρία που το πολιτικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών, δηλαδή της αυτοδυναμίας, έχει ήδη τεθεί από τα πλέον επίσημα χείλη.

Εξάλλου, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν ποιοτικά στοιχεία, που κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός οφείλει να τα λαμβάνει υπόψη του, προκειμένου να διατηρήσει την πολιτική του κυριαρχία, όπως η Νέα Δημοκρατία.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Ευρώπη οφείλει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση, βάζοντας στο κέντρο των αποφάσεων της τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με φόντο ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: «Θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι με την Τουρκία»

Για την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος...

Μητσοτάκης: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξη στις μητέρες - Τα μέτρα της κυβέρνησης

«Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μητέρες!», ευχήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.«Η δική μας ...

Φόρτωση άρθρων...