Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Παρασκηνιακός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Δρίτσα  

Πολιτική
Άνω κάτω έχουν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ οι άθλιες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δρίτσα για τον καταδικασμένο τρομοκράτη Κουφοντίνα και τη «17 Νοέμβρη».

Μετά τη γενική κατακραυγή από τη συντριπτική πλειοψηφία του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου και την περιορισμένης κλίμακας αποδοκιμασία από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρίτσας έσπευσε να ανασκευάσει, αλλά η ζημιά που προκάλεσε και σε πολιτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι μεγάλη.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει προκαλέσει εμφύλια σύρραξη στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου με τους πασοκογενείς να βράζουν για τις απίστευτες αυτές τοποθετήσεις και άλλους που ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα να προσεγγίζουν το θέμα της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης που έδρασε ποτέ στη χώρα με την ίδια ελαφρότητα αν όχι σε πολλές περιπτώσεις ταύτιση.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να αναδείξει το πρόγραμμα του κόμματος του για την υγεία, οι δηλώσεις Δρίτσα άλλαξαν κυριολεκτικά την ατζέντα και έβαλαν εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ σε θέση απολογούμενου για ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κολλήματα που σχετίζονται με το πολιτικό παρελθόν.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, έγκυροι αναλυτές αναρωτιούνται πως μπορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να ξεφύγει από τον κακό της εαυτό όταν ιστορικά στελέχη της έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπενθυμίζουν στην κοινή γνώμη είτε γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ με δέκα μονάδες διαφορά στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές είτε γιατί ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων και κυρίως εκείνων που ανήκουν στην κεντροαριστερά έχουν γυρίσει την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί (Photos)

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Βατικανό πραγματοποίησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός Παιδείας έγινε δεκτός από τ...

Φόρτωση άρθρων...