Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Η σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει στασιμότητα»

Νέες αιχμές κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αφήνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. 

«Ο Πρωθυπουργός στη σημερινή επίσκεψη του στο Υπουργείο Ανάπτυξης διαπίστωσε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι να συνεχίσουν «οι παρεμβάσεις στην αγορά για ακόμα ένα εξάμηνο». 

Θα πορευτεί, δηλαδή, με την ίδια συνταγή που δεν έχει φέρει έως τώρα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις εθνικές εκλογές, εδώ και έντεκα συνεχόμενους μήνες, ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται διαρκώς σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Με συνέπεια, να παραμένει καθηλωμένη η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών, λόγω της ακρίβειας όπως επίσης και των πολύ υψηλών έμμεσων φόρων», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Την ίδια ώρα, η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την επάρκεια τροφής, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, έτους 2023, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2022, αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και της έρευνας του έτους 2023, το 8% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ένα μέγεθος που παραμένει σταθερό όλη την πενταετή περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη. 

«Η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, που δεν θα κουραστούμε να προτείνουμε, αλλά κυρίως οι πιο διεισδυτικές κοινωνικές πολιτικές είναι μια αυτονόητη υποχρέωση. Ειδικά για μια Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι επιδιώκει να συγκλίνει με την Ευρώπη και με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη – Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα

«Το γεγονός ότι συζητούμε με την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε και πολύ περισσότερο ότι υποχωρούμε. Το αντίθετο. Και ότι κάθε απειλή προς την Κύπρο, γίνεται απειλή για όλη τ...

Χριστοδουλίδης: Ένδειξη αδυναμίας οι απειλές Ερντογάν - Δεν του χαρίζουμε σπιθαμή γης

«Τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, αντικατοπτρίζουν την αδυναμία που έχει η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο, και όχι μόνο, για να περάσει τις απαράδεκτες θέσεις της», δήλωσε ...

Φόρτωση άρθρων...