Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς μας κοροϊδεύει, βλέπει προσιτές τιμές στο ράφι

Πολιτική

Σφοδρή κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισήγηση που πραγματοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο και την αναφορά του στη μάχη κατά της ακρίβειας άσκησε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αποξενωμένος ο πρωθυπουργός από την πραγματικότητα, αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στην πολύμηνη μάχη της κυβέρνησης «για να κάνει ακόμη πιο προσιτές τις τιμές στο ράφι». Οι τιμές, δηλαδή, σήμερα σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι προσιτές. Κάποιος προφανώς μας κοροϊδεύει».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να «ρίξουν μια ματιά στον πληθωρισμό των τροφίμων, που στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 8,3% την περίοδο Ιανουαρίου 2023- Ιανουαρίου 2024, την ώρα που στην ΕΕ ανέβηκε μόλις κατά 4,8% και σε κάποιες περιπτώσεις χωρών, όπως η Τσεχία, οι τιμές στα τρόφιμα μειώθηκαν κατά 4,8%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, επεσήμανε πως «εξελίσσεται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες μια διαρκής παρέμβαση για να έχουμε ακόμα πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται, ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα είδη. Όπως ξέρετε, έχουμε ήδη θέσει όριο στο κέρδος των εταιρειών στο παιδικό γάλα, όπου οι αυξήσεις πράγματι ήταν μεγάλες και θα έλεγα και συχνά αδικαιολόγητες και ταυτόχρονα περιορίζουμε κατά 30% τις παροχές των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ, ώστε η διαφορά αυτή να μπορεί να μετακινηθεί και ως όφελος προς τον καταναλωτή.

Τα αποτελέσματα αυτών των νέων παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά, καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Τα πρώτα μηνύματα όμως είναι ενθαρρυντικά και προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειωμένες και προφανώς επί αυτών των αρχικών τιμών θα καθορίζονται και οι τελικές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...