Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Προσωρινή λύση τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ - Να γίνουν προσλήψεις

Πολιτική

"Η Κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα της τη ριζική βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, "ωστόσο ως τώρα ελάχιστα έκανε με αποτέλεσμα η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ να έχει απαξιωθεί και οι Έλληνες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ".

Όπως σημειώνει σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για το ΕΚΑΒ, "η λύση των μικτών πληρωμάτων είναι λύση ανάγκης για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, είναι επείγουσα η ανάγκη προσλήψεων με σύγχρονη παροχή κινήτρων χωρίς άλλη αναβολή".

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ακόμα ότι "το πρόβλημα των ράντζων δεν επιλύεται με τη λογική, που ακολουθεί το Υπουργείο, και ιδίως με μεταφορά ράντζων στον ιδιωτικό τομέα".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Μία μόνιμη και διαρκής λύση απαιτεί προσλήψεις στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, αλλαγή του δυσλειτουργικού σημερινού μοντέλου εφημέρευσης και on line σύνδεση των Παθολογικών, Πνευμονολογικών και άλλων κλινών όπου παρουσιάζεται με οξύτητα το πρόβλημα".

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη,...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...