Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Το αποτέλεσμα των Εκλογών είναι νικηφόρο για την Κυβέρνηση

«Το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών είναι σίγουρα νικηφόρο για την κυβέρνηση», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι η Κυβέρνηση έλαβε τα μηνύματα από τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

«Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα νικηφόρο για την κυβέρνηση. Πρώτον, λόγω του αποτελέσματος του πρώτου γύρου που αποτυπώθηκαν ακόμα καλύτεροι κομματικοί συσχετισμοί σε σχέση με τις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου και δεύτερον γιατί είχαμε 13 περιφέρειες. Εξ αυτών στις οκτώ επικράτησαν οι συνδυασμοί που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, στη μία με στήριξη κι άλλου κόμματος, τέσσερις περιπτώσεις που κέρδισαν άνθρωποι από τον ιδεολογικό μας χώρο που δεν στηρίξαμε αλλά δεν ήταν και από την αντιπολίτευση και μόνο μία που κέρδισε η αντιπολίτευση», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εισαγωγική του ομιλία:

«Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα,

Ολοκληρώθηκε χθες ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους τους νέους Περιφερειάρχες και τις νέες και τους νέους Δημάρχους που εξελέγησαν. Η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης προκειμένου να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές που ζητούν οι πολίτες, να υλοποιήσουμε τα μεγάλα έργα υποδομής και τα αναπτυξιακά σχέδια κάθε περιφέρειας με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε τόπου. 

Όπως και την περασμένη εβδομάδα, θα τονίσω ξανά πως δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, ούτε όμως και μηδενίζουμε.

Για το πολιτικό μήνυμα των αποτελεσμάτων της χθεσινής βραδιάς, το οποίο πολύ έσπευσαν να καρπωθούν, θα επαναλάβω όσα τόνισε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός. 

Πριν τέσσερις μήνες είχαμε εθνικές εκλογές στις οποίες καταγράφηκε με σαφήνεια, όχι μια, αλλά δύο φορές, η δυναμική των πολιτικών κομμάτων και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. 

Οι πολιτικές ισορροπίες αποτυπώθηκαν ξανά στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τη συμμετοχή του συνόλου των παρατάξεων. 

Λαμβάνουμε υπόψη μας τα μηνύματα των πολιτών και το συνολικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως προέκυψε και από τον πρώτο και από το δεύτερο γύρο. 

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο, τον οποίο έχουμε στηρίξει έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, στη γη. Δικό μας μέλημα είναι να συνεχίσουμε την υλοποίηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς. 

Γι’ αυτό επανεξελέγη αυτή η Κυβέρνηση πριν τέσσερις μήνες, αυτή είναι η αποστολή της και αυτό θα πράξει. 

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της «Μόνιμης μείωσης τιμής» το οποίο ξεκίνησε να τίθεται σε ισχύ σταδιακά στα σουπερμάρκετ. Οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν στα ράφια τις ειδικές σημάνσεις σε προϊόντα που οι προμηθευτές μείωσαν την τιμή τους. 

Η μείωση είναι κατά τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες, με στόχο τη στήριξη των καταναλωτών απέναντι στις συνέπειες της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης. Ήδη, στο μέτρο έχουν ενταχθεί 100 κωδικοί προϊόντων από επώνυμες εταιρείες και ο στόχος είναι προοδευτικά να φτάσουμε τους 500. 

Όπως έχει τονίσει και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας: «στόχος μας είναι να τονώσουμε τον ανταγωνισμό και να πετύχουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, που τόσο το έχουν ανάγκη».

Συνεχίζονται οι καταβολές αποζημιώσεων στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η 8η κατά σειρά καταβολή πρώτης αρωγής. 

Μέσα σε μια εβδομάδα καταβλήθηκαν 17,8 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 4.900 δικαιούχους. Συνολικά, μέσα σε έναν περίπου μήνα, έχουν πιστωθεί 65 εκατομμύρια ευρώ σε 14.000 πολίτες.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές συνεχίζει με ταχύτητα την απονομή των αποζημιώσεων, τις αυτοψίες στο πεδίο και την οριστικοποίηση των εκκρεμών αιτήσεων, ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αποκατάσταση των ζημιών σε περιουσίες και υποδομές. 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο αφορά περισσότερες από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα. Στόχοι του νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση των απαιτήσεων κάθε θέσης, η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, η αξιολόγηση των διοικήσεων μέσω συγκεκριμένου συστήματος στοχοθεσίας και τελικά η μέγιστη αποτελεσματικότητα του συστήματος διοίκησης.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός σήμερα μετέβη στα Τίρανα, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Η Ελλάδα στηρίζει και ανέκαθεν στήριζε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, κάτι που αποδείχθηκε και από την συνάντηση την Αθήνα στα τέλη Αυγούστου των ηγετών των χωρών αυτών με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης». 

Βασική προϋπόθεση είναι φυσικά κάθε χώρα να ασπάζεται και να τηρεί τις βασικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Ο σεβασμός στους κανόνες του Κράτους Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτος και αυτό αφορά όλες τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Η Σύνοδος Κορυφής θα εστιάσει σε θέματα οικονομικής σύγκλισης των Δυτικών Βαλκανίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενσωμάτωσής τους σε Ενιαία Αγορά, σχέσεις καλής γειτονίας, διμερή ζητήματα, καθώς και ζητήματα υποστήριξης της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στα Δυτικά Βαλκάνια». 

Δείτε την ενημέρωση από τον Παύλο Μαρινάκη:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...