Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πιερρακάκης για ψηφιακό μετασχηματισμό: Σε 3 χρόνια θα μιλάμε για άλλη χώρα

Στους Αταίριαστους μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τόσο για τα δημοσιεύματα της περιπέτειας της οικογένειάς του στο Μάτι όσο και για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και του κακόβουλου λογισμικού predator

«Από επιλογή και από σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων δεν κοινοποιήσαμε τότε την περιπέτεια της οικογένειας μας. Ωστόσο, και για αυτό τον λόγο, καταλάβαμε την ανάγκη και ολοκληρώσαμε γρήγορα το 112» είπε ο υπουργός.

Όσο για τις πληροφορίες για εμπλοκή του predator στη διάσωση της οικογένειας του, ο Κυρ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει.

«Αν δεν υπήρχε εμπλοκή της οικογένειας μου θα το διακωμωδούσα το θέμα, είναι τουλάχιστον επιστημονική φαντασία. Άνθρωποι που είναι μέσα στο νερό δεν έχουν καν κινητά, τι σχέση έχουν τα κακόβουλα λογισμικά με αυτό;».

Για το predator και τις υποκλοπές, ο υπουργός μίλησε για «προεκλογική προσπάθεια» να μειωθεί η δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο στην ψηφιοποίηση του κράτους και τόνισε ότι το υπουργείο ούτε έδωσε εξαγωγική άδεια ούτε χρηματοδότησε το λογισμικό.

«Η δουλειά που έχουμε κάνει στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας αγκαλιάζεται από όλους τους πολίτες. Ότι ακούγεται για τις παρακολουθήσεις και το predator, είναι μια προεκλογική προσπάθεια να σχετιστεί μια σοβαρή υπόθεση που διερευνά η αστυνομία με τη δουλειά που έχει γίνει». 

Ο Κυρ. Πιερρακάκης παρέπεμψε στην πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού για το έργο της κυβέρνησης σε κάθε τομέα της πολιτικής και τόνισε ότι «σε 3 χρόνια θα μιλάμε για άλλη χώρα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται απόψε η αντιπαράθεση στη Βουλή - Η «προσυνεννόηση» και η «διάψευση» (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τελευταίος τον λόγο, θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης...

Φόρτωση άρθρων...