Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα όχι μόνο θα καλύψει το έδαφος αλλά θα πρωταγωνιστήσει»

Πολιτική

Για μία σπουδαία στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, έκανε λόγο ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center της νέας επένδυσης της Lamda Hellix στο Κορωπί.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πρόκειται για μια σπουδαία επένδυση και πρόσθεσε: «Είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην χώρα το τελευταίο διάστημα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές καινοτομίες στον χώρο της ψηφιακής διακυβέρνησης και θεσμικές και αμιγώς τεχνολογικές όπως για παράδειγμα μια από τις πιο καινοτόμες στρατηγικές που έχει η Ελλάδα στον χώρο του cloud».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι με τον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, «σχεδιάζουμε ένα εργαλείο στο Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο θα δράσει σαν επιταχυντής και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν κι αυτές να μεταβούν σε υπηρεσίες cloud όσο το δυνατόν γρηγορότερα και βέβαια κινήσεις όπως το να είμαστε πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εισήγαγε τον Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στο εθνικό της δίκαιο. 

Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους, δημιουργούν ένα υπόστρωμα για να μπορέσουν οι κινήσεις και επενδύσεις όπως η σημερινή να βρούνε το φως της πραγματικότητας. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή, στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου τομέα η απόσταση έχει ήδη καλυφθεί σε σχέση με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα».

Σχετικά με κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, σημείωσε ότι «η μαγιά έχει αρχίσει και μπαίνει και σε ό,τι αφορά στις ψηφιακές δεξιότητες για την ψηφιακή οικονομία σχεδιάζονται πρωτοβουλίες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να μπορέσουμε όχι απλά να καλύψουμε το χαμένο έδαφος αλλά και να μεταβούμε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο. Υποδομές όπως η σημερινή είναι η αναγκαία συνθήκη για να μπορέσουμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο. Για αυτό και αγκαλιάζουμε αυτήν την πρωτοβουλία. Αν κάτι πάντως έχουμε επιτύχει τα δυο τελευταία χρόνια είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια βαθιά στερεωμένη πεποίθηση ότι είναι απολύτως εφικτό η Ελλάδα όχι απλώς να καλύψει έδαφος αλλά να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα». 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης για παραβατικότητα ανηλίκων: Σε λειτουργία στις 25 Απριλίου το νέο 5ψήφιο νούμερο

Στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαί...

Ο Κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές το απόγευμα της Δευτέρας

Στη τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει...

Παύλος Μαρινάκης για Μέση Ανατολή: Eίμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση

«Η ελληνική θέση έχει περιγραφεί αναλυτικά και διεξοδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, η Ελλάδα παραμένει μία σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύ...

Φόρτωση άρθρων...