Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: «Βάλαμε τις βάσεις για να αλλάξει επιτέλους πίστα η Ελλάδα»

«Έχουμε εκλογές σε τέσσερις ημέρες. Έχω γυρίσει όλη την πατρίδα και έρχομαι πάλι στη Δυτική Μακεδονία για δύο λόγους. Για να πάρω δύναμη από εσάς, αλλά και γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σας και στην επόμενη τετραετία γιατί περάσατε δύσκολα». 

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της προεκλογικής του ομιλίας του σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά.

«Το 2019 ούτε εγώ φανταζόμουν πόσες δύσκολες προκλήσεις θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δώσαμε μεγάλες μάχες. Προστατέψαμε τα σύνορά μας και αποδείξαμε ότι έχουμε σύνορα όχι μόνο στην ξηρά, αλλά και σε θάλασσα και αέρα. Πρέπει η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της και η Ελλάδα, σε αυτή τη μάχη, ήταν πρωταγωνίστρια. Αμέσως μετά πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της τετραετίας να κλείσω την χώρα απέναντι σε έναν ιό που δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε σχέδιο αντιμετώπισης. Κλείσαμε τη χώρα, αλλά μείναμε κοντά στην οικογένεια και της επιχειρήσεις. Κρατήσαμε ζωντανό τον ιστό της οικονομίας μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην τετραετία.

«Μπορούμε να υλοποιήσουμε μία πολιτική που θα μειώσει την ανεργία. Είμαι περήφανος που δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Φέραμε επενδύσεις που ούτε φανταζόμασταν στο παρελθόν. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως σημείωσε στη συνέχεια: «Απελευθερώσαμε τα πανεπιστήμια από τους τραμπούκους της βίας γιατί τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές», τονίζοντας ότι «βάλαμε τις βάσεις για να αλλάξει επιτέλους πίστα η Ελλάδα».

Μιλώντας για την Τουρκία που χαρακτήρισε ως πολύ επιθετικό και εριστικό γείτονα, τόνισε πως η χώρα «χωρίς την στήριξη της αντιπολίτευσης, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, έφερε τα rafale, ενώ η Ελλάδα έχει γίνει σταθερός γεωπολιτικός παράγοντας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στη μεγάλη ενεργειακή μετάβαση» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Τσίπρας και Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις»

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους συνταξιούχους και στην «αδικία του νόμου Κατρούγκαλου».

«Ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις και πέρασαν την ευθύνη στην επόμενη κυβέρνηση. Θα έχουν τη στήριξή μας οι συνταξιούχοι μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά οριστικά». Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν τις αδικίες του ΣΥΡΙΖΑ  και να γνωρίζουν ότι θα έχουν στήριξη από αυτή την κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα και τις επενδύσεις τόνισε ότι: «Έχουμε μεγάλα, μεσαία και μικρά έργα και ξεκολλάμε έργα που κάποιοι είχαν ξεγράψει. Σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Δυτική Μακεδονία όπου επιτέλους έρχεται και το φυσικό αέριο. Θέλουμε να έχετε μία εναλλακτική φτηνή λύση θέρμανσης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ακόμα, είπε πως το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» έχει «σπάσει τα κοντέρ σε αιτήσεις».

Για τους μισθούς ανέφερε πως στόχος είναι μία ανάπτυξη που θα ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Να είναι καλύτεροι οι μισθοί για όλους με κατώτερο 950 στο τέλος της 4ετιας και μέσο μισθό 1.500. Είναι εφικτοί στόχοι».

Αναφερόμενος στη Δυτική Μακεδονία, δεσμεύτηκε ότι οι χαμένες θέσεις από τον λιγνίτη θα καλυφθούν από «άλλες καλύτερες». «Σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα τρίβουμε τα μάτια μας από τις επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, υποσχέθηκε ότι την επόμενη τετραετία θα προσληφθούν 10.000 γιατροί και εκπαιδευτικοί.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...