Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Ποιες πρωτοβουλίες παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο

Τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο νομοσχέδιο, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες του υπουργείου για τρία θέματα αρμοδιότητας του: την επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα και την τεράστια ανάγκη να επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Ακαδημίας Αθηνών και την αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε: «Παρουσιάσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, την ενδυνάμωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Αθροίζοντας τις δυνάμεις των ΕΠΑΛ, των ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων για την επίτευξη κλίμακας σε τοπικό επίπεδο και προβαίνοντας στον εμπλουτισμό τους με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και οδηγών κατάρτισης, επικαιροποιούμε το πλαίσιο λειτουργίας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ώστε αυτό να ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο, στις σύγχρονες προκλήσεις.

Αναβαθμίζουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ιδρύοντας νέα τμήματα σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και εντάσσοντας σε αυτό υφιστάμενα τμήματα που ήδη λειτουργούν στην περιφέρεια. Στο ίδιο πλαίσιο, υλοποιούμε μικρής κλίμακας αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη.

Και τέλος, εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας Αθηνών με στόχο τη διαφάνεια, την ταχύτερη εκλογή νέων μελών, τη δικαιότερη ανάδειξη των συλλογικών της οργάνων και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...