Τετάρτη
12 Ιουνίου 2024

Πιερρακάκης: Στόχος να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση την επόμενη τετραετία

Στην υλοποίηση των στρατηγικών για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο 25ο συνέδριο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Global Startup Workshop που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι το έργο μέχρι τώρα είναι επιτυχημένο, ωστόσο δεν είναι ολοκληρωμένο και στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία.

«Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο στόχος είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας την επόμενη τετραετία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος μιλώντας για τις νέες προκλήσεις που θέτει το υπουργείο ανέφερε το πρόγραμμα ΜΙΤΟΣ με το οποίο αποτιμώνται οι υπηρεσίες που φτάνουν τις 5.000 διαδικασίες, ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει οι 4.000 υπηρεσίες που εκκρεμούν την επόμενη τετραετία να ψηφιοποιηθούν».

Ακόμα, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η επένδυση του προγράμματος «Fiber to the Home», αλλά και το πρόγραμμα ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο gov.gr, τον πυλώνα επαφής του πολίτη με το Δημόσιο, όπου αρχικά μέσα σε 9 μήνες συγκεντρώθηκαν από 501 υπηρεσίες σε πάνω από 1.500, ενώ υπογράμμισε ότι έχει σχεδιαστεί να διατίθενται και στην αγγλική γλώσσα.

Έπειτα, επανέλαβε ότι το ελληνικό Δημόσιο σε τέσσερα χρόνια τριπλασίασε τις υπηρεσίες του με τις ψηφιακές συναλλαγές να φτάσουν φέτος τις 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ τόνισε την καινοτομία του διαγωνισμού του 5G και ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία, σε ό,τι αφορά στο ταμείο «ΦΑΙΣΤΟΣ» χρησιμοποιώντας το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας για επενδύσεις σε εφαρμογές 5G.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι πρέπει να υλοποιηθούν τα έργα που εντάσσονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού μέχρι το 2025 και ότι υιοθετήθηκαν πρακτικές από το παράδειγμα της Εσθονίας, της Αγγλίας, της Αργεντινής, ωστόσο δεν έγινε απόλυτη αντιγραφή, αλλά προσαρμόστηκαν στο πλαίσιο της χώρας.

Τέλος, αναφερόμενος σε θέματα προστασίας δεδομένων, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δύναμη παγκόσμια σε επίπεδο ρυθμιστικό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κωνσταντινόπουλος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. «Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλ...

Φόρτωση άρθρων...