Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πηγές ΥΠΕΣ για Κατρούγκαλο: «Η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ – Αν εκλεγεί μπορεί να παραδώσει την έδρα του»

Μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος να ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τυπικά. 

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι να παραδώσει την έδρα του εφόσον εκλεγεί, όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του Γιώργου Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνουν.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν ορκιστεί εφόσον εκλεγεί. Θα πρέπει δηλαδή, να ορκιστεί βουλευτής την 1η Ιουνίου, στη συνέχεια να παραιτηθεί (αν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα) και στη συνέχεια να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και πολιτική δραστηριότητα καθώς αύριο θα συναντηθεί με ...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...