Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Επιστράτευση την επόμενη εβδομάδα αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί»

Πολιτική

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μετά το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί. Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Οι ιδιώτες θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα να καλύψουν θέσεις οικειοθελώς, διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται επίταξη σε ειδικές κατηγορίες και ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για δύο με τρεις μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση», συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Πανελλήνιους Ιατρικούς Συλλόγους, ο υπουργός Υγείας έδωσε διευκρινίσεις «κατά της παραπαληροφόρησης».

«Όποια κενή κλίνη έχει ο ιδιωτικός τομέας και την χρειάζεται το ΕΣΥ την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Φόρτωση άρθρων...