Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πλημμύρες: Στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα αύριο ο Μητσοτάκης

Στη Λάρισα μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο που δημιουργείται στην πόλη και στη συνέχεια, θα επιθεωρήσει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην περιοχή.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναβλήθηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε πως με απόφαση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Άμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...