Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναχώρησαν τα C-130 με το αμυντικό υλικό

Πολιτική

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, είχαν τεθεί από το πρωί της Κυριακής, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας  σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια (εκτοξευτήρες  πυραύλων, καλάσνικοφ, αλεξίσφαιρα κτλ.) στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Το πρώτο C-130 αναχώρησε ήδη στις 12.40 μ.μ. Το δεύτερο θα αναχωρήσει σε λίγη ώρα. Και τα δύο αεροσκάφη πρόκειται να προσγειωθούν στην Πολωνία, όπου θα αποβιβάσουν εκεί το στρατιωτικό υλικό για να προωθηθεί στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα η Ελλάδα αποστέλλει στην Ουκρανία και ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες, νερό) με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Το αεροπλάνο cargo, με την ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αναχωρήσει για την Πολωνία σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στη σύσκεψη αυτή ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και κυρίως για την στρατιωτική εικόνα που παρουσιάζουν περιοχές όπου βρίσκονται οι Έλληνες ομογενείς. Ενημερώθηκε επίσης για τι είδους οπλισμό μπορεί να σταλεί στην Ουκρανία. Έτσι με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει αυτά τα δύο C-130 με σημαντική στρατιωτική βοήθεια.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το Νέο Ψηφιακό Σχολείο: Πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές (Photos)

Είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές, η πιλοτική χρήση του οποίου θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για το Νέο Ψηφιακό Σχολεί...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προ...

Φόρτωση άρθρων...