Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Εκλογές: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τα κόμματα γύρω στο 3% που θα καθορίσουν και τις έδρες στη Βουλή

Πολιτική

Θρίλερ αναμένεται με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη νέα Βουλή.  Οι κάλπες της 25ης Ιουνίου κλείνουν στις 19:00 και αμέσως τα τηλεοπτικά δίκτυα θα παρουσιάσουν το exit poll. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Singular Logic και του υπουργείου Εσωτερικών, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν στις 20:30 με ενσωματωμένο το 10% των ψήφων.

Στις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Οι εκτιμήσεις τους είναι ότι η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα καθώς δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης αλλά λίστες και τουλάχιστον για τα πρώτα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα, δηλαδή, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, τα αποτελέσματα θα έχουν ξεκαθαρίσει από τις 22:00 και μετά.

Αντίθετα, η μεγάλη «μάχη» αναμένεται στην ουρά, δηλαδή, για τα κόμματα που είναι γύρω στο 3%.

Η «μάχη» αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ, καθώς κάθε ψήφος θεωρείται κρίσιμη για την είσοδό τους στη Βουλή. 

Παράλληλα, κρίσιμη παράμετρος για τη διανομή των εδρών είναι το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, αφού είναι συνάρτηση για το πώς θα διανεμηθούν οι έδρες και συνεπώς εάν θα υπάρχει αυτοδυναμία και τι είδους αυτοδυναμία.

Να σημειωθεί ότι τα πρώτα στοιχεία για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες που έδωσε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, από τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε 17.130 εκλογικά τμήματα, που αντιστοιχούν περίπου στο 80% του συνόλου, η συμμετοχή διαμορφώνεται στο 11,29%, καθώς ψήφισαν 888.995 πολίτες.
 
Marc: Δεν αποκλείεται θρίλερ όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή

Δεν αποκλείεται το θρίλερ όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή αλλά και το ποια θα είναι αυτά, ανέφερε ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της MARC, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον Θωμά Γεράκη, μόλις κλείσουν οι κάλπες, δηλαδή στις 19:00 το απόγευμα, θα έχουμε εικόνα από το 80% των exit polls και μέχρι τις 20:00 θα έχουμε το 100% του αποτελέσματος.

Αναφορικά με τη συμμετοχή, τόνισε ότι «με βάση τα δικά μας στοιχεία, δεν μπορούμε να διακρίνουμε μεγάλες αλλαγές». «Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι εκπλήξεις είναι στοιχείο της βραδιάς. Το ενδιαφέρον δεν θα μονοπωλήσουν το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στα μικρότερα κόμματα», πρόσθεσε ο Θωμάς Γεράκης.

«Αρκετά κόμματα είναι πολύ κοντά στην είσοδο στη Βουλή»
Το ζήτημα σχετικά με το «πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή» έχει απασχολήσει πολύ τις τελευταίες ημέρες και όπως ανέφερε ο Θωμάς Γεράκης, ήταν γρίφος, καθώς αρκετά ήταν τα κόμματα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ήταν πολύ κοντά στο ποσοστό που χρειάζεται για την είσοδό τους στη Βουλή.

«Ανιχνεύουμε ένα ποσοστό πολιτών που δεν ψήφισε την προηγούμενη φορά και ψηφίζει τώρα», είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι  θα βγουν πολλά στοιχεία σχετικά με το επάγγελμα, το φύλο την ηλικία αλλά και άλλες παραμέτρους των ψηφοφόρων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...