Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Προεκλογική κόντρα με φόντο την υγεία – Νέα «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Νέα πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει έπειτα από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών λόγω καθυστερήσεων του ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως δεν έκρυψε ποτέ τα προβλήματα και υποσχέθηκε ταχύτερα βήματα για λύσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε σε εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας είπε πως στοχοποιούνται άδικα οι εργαζόμενοι και έριξε τις ευθύνες στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως με λεφτά του Ταμέιου Ανάκαμψης μπορεί να έχει και ο Έλληνας ισχυρή υγεία.

Σε φαρμακοβιομηχανία βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο MEGA κατήγγειλε πως ως τώρα οι κυβερνήσεις απαξίωσαν την Υγεία.

Την πολιτική αντιπαράθεση φουντώνει όμως και η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού, υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας, για διαλογή καρκινοπαθών ασθενών: «Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε: «Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιγράφουν χωρίς ντροπή τι σημαίνει βαρβαρότητα. Δεν μας αξίζει μια κοινωνία που θα βουλιάζει στον κανιβαλισμό, που θα βλέπει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με συναρτήσεις κόστους και στεγνά οικονομικά μεγέθη».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο MEGA και την Δανάη Μπάρκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του για τη σχέση που έχει με τα παιδιά του. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως τα παιδιά του είναι αυτό για το οποίο αισθάνεται περισσότερο υπερήφανος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...