Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πρώτη κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη «Νέα Αριστερά» για τα «κόκκινα» δάνεια

Γεγονός είναι η πρώτη κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη «Νέα Αριστερά με αφορμή τα «κόκκινα» δάνεια. Η «Νέα Αριστερά» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα και απαρτίζεται από νεότερα αλλά και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το νέο κόμμα, ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, νεαρότερης αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών στην επίσημη πρώτη της «Νέας Αριστεράς», που με τα αρχικά της παραπέμπει στο «ΝΑΡ» στο Νέο Αριστερό Ρεύμα που είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχε ιδρυθεί το 90 από διαγραφέντες και αποχωρήσαντες του ΚΚΕ ανάμεσα τους τότε και ο Παύλος Πολάκης σήμερα απέναντι στο νέο κόμμα, και ας το αποκαλεί με λάθος όνομα.

«Αριστερά μπροστά»;; Με παρόν σε ρυθμίσεις υπέρ τραπεζιτών και servicers;», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

Τα «καρφιά» αφορούν αυτό, το παρόν στην ψηφοφορία για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που έμεινε για το «Πρώτη φορά Αριστερά» την ώρα που το κόμμα των «11» έκανε την επίσημη πρώτη ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβαζε το στοίχημα για την επόμενη ημέρα, τώρα θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ...πρώτο στις Ευρωεκλογές.

Και μέσα στην εικόνα διάλυσης ο Αλέξης Τσίπρας από την Ευρώπη θα δώσει το δικό του παρών και θα παρουσιαστεί ενωτικός μέσα στην εικόνα διάλυσης της Αριστεράς.

«Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση. Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές. Και θα είναι ολοένα και πιο δύσκολες όσο δεν κατανοούμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξιοκρατία θα υποσχεθεί ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την μεριά του θα δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο «X», πρώην twitter, εναντίον του νέου κόμματος και θα υποσχεθεί αξιοκρατία.

«Θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση. Αξιοκρατικά, αυτό το κόμμα θα πάει μπροστά».

Και τώρα η ώρα της μετωπικής σύγκρουσης με φόντο τον προϋπολογισμό, Κασσελάκης εναντίον Χαρίτση και Χαρίτσης εναντίον Κασσελάκη, αν και μόνο ο Χαρίτσης θα είναι στην Βουλή με τον Σωκράτη Φάμελλο απέναντι, και στην μέση το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος το εκφράζει καλύτερα ποιος το υπερασπίζεται και ποιος μπορεί να το επικαλεστεί ως υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Φόρτωση άρθρων...