Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 18 μονάδων για τη Ν.Δ. – Τί δείχνει η «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των υπόλοιπων κομμάτων. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 18 μονάδες διαφορά και βρίσκεται στο 33%, ενώ «μάχη» γίνεται για τη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,5%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, «Πλεύση Ελευθερίας» και «Νίκη» με 3,5%, «Νέα Αριστερά» και «Σπαρτιάτες» με 3%. 

Προβάδισμα 18 μονάδων για τη Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία είχε απώλειες 2,5 μονάδων τον Μάρτιο. Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνών κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του - στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σταθερός στο 34%, με διαφορά 18  μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πάντως κερδίζει δύο μονάδες μέσα σε ένα μήνα. 

Προβάδισμα 18 μονάδων για τη Ν.Δ.

Η δειγματοληψία έγινε το διάστημα από 1 έως 3 Απριλίου - δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, που δεν φαίνεται να απέδωσε δημοσκοπικά κέρδη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πήρε την σχετική πρωτοβουλία αποσπώντας τις υπογραφές των κομμάτων της Αριστεράς: το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει και νέα πτώση μιάμισης μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πέφτει από το 14% στο 12,5% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος παρέμεινε σταθερός στο 8% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. 

Προβάδισμα 18 μονάδων για τη Ν.Δ.

Κέρδη κατέγραψε η εταιρεία για το κόμμα Βελόπουλου, που εμφανίζεται πάνω από το ΚΚΕ στη μάχη για την τέταρτη θέση, με 9% στην εκτίμηση ψήφου, από 4,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έναντι 8,5% του ΚΚΕ που χάνει μισή μονάδα. Η Νέα Αριστερά «έγραψε» 3% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ «ισοπαλία» καταγράφεται μεταξύ Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας, στο 3,5%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνουν 1,8% στη συγκεκριμένη μέτρηση, όπως και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. 

Προβάδισμα 18 μονάδων για τη Ν.Δ.

Ναι στην προανακριτική για τα Τέμπη

Ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στην κοινωνία για την τραγωδία των Τεμπών ήταν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για το αν συμφωνούν με την συσταση προανακριτικής επιτροπής, με το 61% να είναι σίγουρα ή μάλλον θετικοί και μόνον το 28% αρνητικοί. Συμφωνούν τρεις στους τέσσερις προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 30% εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι Ν.Δ. στις επικείμενες Ευρωεκλογές. 

H Pulse ζήτησε από τους πολίτες να τοποθετηθούν και για την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές - και μάλιστα με την παρουσία ξένων παρατηρητών. Το 51% απάντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά, αλλά ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι συμφωνεί. Σημειώνεται ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση. 

Το 44% δηλώνει ότι θεωρεί την ακρίβεια και την κατάσταση της οικονομίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση η εγκληματικότητα, η Υγεία και η Δικαιοσύνη. 

Πρότασης Δυσπιστίας
Πρότασης Δυσπιστίας
Πρότασης Δυσπιστίας
δημοσκόπηση
Πρότασης Δυσπιστίας
Πρότασης Δυσπιστίας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...