Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ρωμανός για ομόφυλα ζευγάρια: Το νομοσχέδιο βάζει τέλος στον αποκλεισμό συνανθρώπων μας από πολιτικό γάμο

«Αυτή είναι η ουσία του νομοσχεδίου που καταλήγει τελικά, στα δικαιώματα των παιδιών», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στα θέματα της ισότητας των φύλων στον πολιτικό γάμο και της ακρίβειας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Για την ακρίβεια ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε πως «ανακοινώθηκαν, τέσσερα νέα μέτρα, κατά της ακρίβειας, το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα, ο περιορισμός των εκπτώσεων που δίνονται από τους προμηθευτές στα σούπερ μάρκετ, ούτως ώστε αυτές οι εκπτώσεις να περνάνε στον καταναλωτή, η απαγόρευση των προωθητικών ενεργειών σε εταιρείες οι οποίες έχουν ανατιμήσει τα προϊόντα τους καθώς και η καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι».

«Όλα αυτά είναι τέσσερα ακόμα εργαλεία, που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων ενεργειών που έχουν αξιοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, κι αυτό απαντάει στην κριτική ότι τώρα ξυπνήσατε, όχι διαρκώς είμαστε σε εγρήγορση, διαρκώς προσθέτουμε εργαλεία, θυμίζω ότι έχουμε το e-καταναλωτής, το 5% μείωση τιμής για πάνω από 1.300 προϊόντα, όταν άλλες χώρες έχουν προσπαθήσει να συγκρατήσουν τιμές σε πολλά προϊόντα και δεν τα έχουν καταφέρει, έχουμε μια σειρά ελέγχων που γίνονται καθημερινά και μια σειρά προστίμων, πάνω από 20.000.000 πρόστιμα συνολικά όλο το τελευταίο διάστημα, πάνω από 10.000.000 πρόστιμα μέσα στο 2023, εκ των οποίων τα μισά έχουν εισπραχθεί και προφανώς όλα αυτά είναι στην κατεύθυνση του να αυξάνεται ο ανταγωνισμός, να αυξάνεται η διαφάνεια, να μην μπορεί κανείς να πατάει στο εισαγόμενο κύμα ακρίβειας για να κερδοσκοπεί, κι εκεί θα έρθω να απαντήσω και στην κριτική που ασκείται ότι είναι “ακρίβεια Μητσοτάκη”, κι όχι εισαγόμενη ακρίβεια, μου θυμίζει αυτά που ακούγαμε στον κορωνοϊό περί “πανδημία Μητσοτάκη” κτλ. Πώς γίνεται αν δεν είναι εισαγόμενη η ακρίβεια, να έχουν πληθωρισμό όλες οι χώρες και μάλιστα πολλές χώρες που χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα προς μίμηση για τη μείωση ΦΠΑ να είναι και χειρότερα απ’ ότι είναι στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικά με την ισότητα των φύλων στον πολιτικό γάμο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «χθες ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά έβαλε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση, όπως είχε προαναγγελθεί, ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο φέρνει την ισότητα στον γάμο. Σταματάει, δηλαδή, να υπάρχει αυτή η εξαίρεση, αυτός ο αποκλεισμός συνανθρώπων μας από τον πολιτικό γάμο, με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. 

Αυτή είναι η ουσία του νομοσχεδίου που καταλήγει τελικά, στα δικαιώματα των παιδιών. Το ένα κομμάτι είναι προφανώς ο γάμος για τον οποίο νομίζω ότι δεν υπάρχουν και ισχυρές ενστάσεις, όσον αφορά, δηλαδή, τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το άλλο κομμάτι είναι τί γίνεται με τα παιδιά. Εκεί είναι που υπάρχουν οι προβληματισμοί, οι επιφυλάξεις οι οποίες είναι και απόλυτα σεβαστές και γι’ αυτό έχει και πολύ μεγάλη αξία να ανοίξει αυτή η συζήτηση, να καταλάβει κανείς τί είναι αυτό που φέρνουμε τί ισχύει τώρα, τί ισχύει στις άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχα πλαίσια και να δούμε ακριβώς τί τελικά αλλάζει με αυτό το πλαίσιο που φέρνουμε εμείς».

«Η γυναίκα μπορεί και σήμερα που μιλάμε, να πάει στην παρένθετη μητρότητα, όπως ισχύει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Άρα στο πλαίσιο της παρένθετης μητρότητας θα συνεχίσει να ισχύει ακριβώς ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, που είναι και αυτό που ισχύει στις περισσότερες χώρες. Στο κομμάτι της υιοθεσίας, από το 1946 ένας άντρας μόνος του μπορεί να υιοθετήσει, μία γυναίκα μόνη της μπορεί να υιοθετήσει. Προφανώς, καταλαβαίνετε ότι αυτός ο άντρας ή αυτή η γυναίκα, μπορεί να συζεί με όποιον ή όποια θέλει, άρα πρακτικά σήμερα που μιλάμε υπάρχουν οικογένειες ομόφυλων με υιοθετημένα παιδιά. Αυτό το οποίο αλλάζει με το νέο πλαίσιο είναι ότι βάσει όσων απορρέουν από τον γάμο των ομόφυλων θα μπορούν πια αυτά τα παιδιά να έχουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Θα μπορούν, δηλαδή, αν πάθει κάτι ένας από τους δύο γονείς, να μην χρειάζεται αυτό το παιδί να επιστρέψει σ’ ένα ίδρυμα. Αν αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορεί κανείς πραγματικά να έχει ισχυρό αντεπιχείρημα, να το ακούσω», κατέληξε ο Νίκος Ρωμανός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Φόρτωση άρθρων...