Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σαρλ Μισέλ-Φον ντερ Λάιεν: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έδωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, μετά τη ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και η οποία είναι πολύ ορατή μεταξύ των οίκων αξιολόγησης», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ. «Συγχαίρουμε τις ελληνικές αρχές γι’ αυτό το αποτέλεσμα κι’ αυτή την επιτυχία», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι στο τέλος της συζήτησης για την κατάσταση στην ευρωζώνη, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχάρησαν την Ελλάδα «για την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια».

«Η ανάκτηση μιας επενδυτικής βαθμίδας είναι σημαντικό ορόσημο», τόνισε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και έδωσε εύσημα στον ελληνικό λαό για τις τεράστιες θυσίες που έχει καταβάλει. 

«Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, αλλά είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της βιώσιμης πορείας», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...