Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης (Photos)

Πολιτική

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφτηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης «μετά τη θερμή υποδοχή» και τις συνομιλίες με τους κατοίκους, επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Ικαρίας, την κατάσταση στο οποίο οι υγειονομικοί και κάτοικοι «περιέγραψαν με μελανά χρώματα». Χαρακτηριστικά, αναφέρεται, το 50% του προσωπικού είναι επικουρικό, ενώ η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του.

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς. «Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα, η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μεταξύ αυτών, η θέσπιση ενός προγράμματος Στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εκάστοτε Δήμου. 

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την στήριξη της δημόσιας Υγείας, στην οποία αυτή τη στιγμή κατευθύνεται μόλις το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

«Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Άγκυρας να λειτουργήσει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό...

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

Φόρτωση άρθρων...