Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Σήμερα στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα για τη μελέτη Τσιόδρα

Από την πλευρά της κυβέρνησης εμφανίζονται έτοιμοι να αποδομήσουν την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο η μελέτη των δύο καθηγητών, ενώ ήδη έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού για να περιγράψει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε μια δύσκολη συγκυρία από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την ζωή των πολιτών, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του.

Παράλληλα θα δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, χωρίς την πρόθεση να μπει σε μια ατέρμονη αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.
Βέβαια, κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αιθεροβατεί και γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μια εφ’ όλης της ύλης σκληρή αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη με αιχμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα και την πανδημία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης εμφανίζονται έτοιμοι να αποδομήσουν την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο η μελέτη των δύο καθηγητών, ενώ ήδη έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε. Άλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη του Μαξίμου, τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει αφορούν παθογένειες του συστήματος υγείας και επιπτώσεις της πανδημίας στις οποίες έχει αναδείξει σε τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός και δρομολογούνται ανάλογες κινήσεις για την αντιμετώπιση τους.

Την ίδια ώρα, τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Βουλή με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως η στάση που τήρησε στη συνέχεια εμμένοντας στην τοποθέτηση του και η παρόμοια στάση που τηρεί ο Παύλος Πολάκης, χωρίς τις ανάλογες συνέπειες δυσκολεύουν το εγχείρημα Τσίπρα να στριμώξει την κυβέρνηση. Η χυδαιότητα των στελεχών του αντανακλά στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που αναμένεται να κατηγορήσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για εκμετάλλευση της αγωνίας και του φόβου των πολιτών για την πανδημία για μικροκομματικά οφέλη. Την ίδια στιγμή, που όπως συμπληρώνουν πηγές της κυβέρνησης, υπονομεύει με κάθε ευκαιρία τις προσπάθειες για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και επιτρέπει στα στελέχη του να κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ενίσχυση των δομών υγείας εν μέσω της πανδημίας και θα συγκρίνει την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το ΕΣΥ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά για το θέμα των ΜΕΘ θα μιλήσει για υποκρισία από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Ξεχωριστή σημασία θα δοθεί στις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για την στήριξη των καταναλωτών όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας. Στα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνονται εκπτώσεις στο φυσικό αέριο που θα αφορά και τους πρώτους μήνες του νέου έτους, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών. Παράλληλα, ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξαγγελθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι κι ενδεχομένως να ληφθούν και νέα μέτρα ελάφρυνσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Φόρτωση άρθρων...