Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σκέρτσος: «Η επίθεση στην τράπεζα θεμάτων έχει χρηματοδότη»

«Η επίθεση στην τράπεζα θεμάτων πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα (…) Υπολογίζεται ότι κόστισε 200.000 ευρώ, έχει δηλαδή χρηματοδότη», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ως μια ήττα του επιτελικού κράτους και ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Δεν είπαμε ότι φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι δέχτηκε η χώρα μία πάρα πολύ μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Ναι, πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες στόχευσαν σε έναν οργανισμό – στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που διαχειρίζεται την Τράπεζα Θεμάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι «η χώρα δέχθηκε μια τεράστια επίθεση και αυτό το συνδέουμε με το ότι βρίσκεται σε μια ευαίσθητη πολιτικά στιγμή που δεν έχει μια ορκισμένη πολιτική κυβέρνηση. Έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό λέμε ότι η νάρκη της απλής αναλογικής οδηγεί σε ένα σύστημα αστάθειας ουσιαστικά τη χώρα. (Την υπόθεση) ψάχνει το οργανωμένο έγκλημα, το ηλεκτρονικό έγκλημα, την ψάχνει η εισαγγελέας. (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να επιτίθενται στη χώρα και στο εξωτερικό θα πρέπει να σκεφτούν πιο υπεύθυνα και να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία. Διότι αυτή τη στιγμή δεχθήκαμε μία επίθεση».

Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση την οποία παραλάβαμε το κράτος και ειδικότερα το ψηφιακό κράτος, συνέχισε ο ίδιος. Το 2019 ήμασταν κυριολεκτικά “στον πάτο”. Εδώ προσπαθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακυρώσουν κάτι που στη συνείδηση των πολιτών είναι απτό, χειροπιαστό. Η ψηφιακή κατάκτηση γνωρίζουμε -και το ζούμε καθημερινά- ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στο κομμάτι της ασφάλειας. Προφανώς πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Μέσω του ταμείου ανάκαμψης έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας όλων των κρίσιμων υποδομών. Αυτές είναι οι δημόσιες επενδύσεις που θα γίνουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα θωρακίσουν την ελληνική δημόσια διοίκηση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Φόρτωση άρθρων...