Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σκέρτσος: Η Ν.Δ. μειώνει τον ΕΝΦΙΑ - Πόσο θα διαρκέσουν «market pass» και άλλες επιδοτήσεις

«Η Νέα Δημοκρατία μειώνει περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ και δεν τον αυξάνει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Άκης Σκέρτσος επισήμανε πως το κόμμα του έχει θετική ατζέντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα ίσως να μην είναι αναγκαίο το market pass, όπως και άλλες επιδοτήσεις για τις τιμές.

«Η Νέα Δημοκρατία μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% και έχει δεσμευθεί για επιπλέον μείωση 10% σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων ασφαλίσουν τα σπίτια τους έναντι κινδύνων φυσικών καταστροφών», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.  

Επίσης, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη, σχετικά με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «κάθε νοικοκυριό έχει ένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο ακίνητο.  

Στα χρόνια της κρίσης ήταν μεγάλη η επιβάρυνση, έχουμε καταβάλλει προσπάθεια για μεγάλη μείωση». Χαρακτήρισε επίσης «χασμωδία» τις θέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τους φόρους.

Όσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση των κερδών, σχολίασε ότι «το μόνο που προκαλούν είναι ανασφάλεια για την ελληνική οικονομία», ενώ σε αντιδιαστολή πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θετική ατζέντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Η κυβέρνηση θέλει σταθερούς φορολογικούς συντελεστές» τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ κάλεσε τα άλλα κόμματα να σταματήσουν να μιλάνε συνεχώς για αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές,  καθώς προκαλούν ανασφάλεια. 

Τι είπε για market pass και άλλες επιδοτήσεις

Ο Άκης Σκέρτσος, αν και άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα ίσως να μην είναι αναγκαίες επιδοτήσεις για τις τιμές, όπως π.χ. το market pass, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν όσο χρειάζεται και μίλησε για «αναγκαία μέτρα» για τη στήριξη των πολιτών. 

«Όπου χρειάζεται θα συνεχίζουμε να δίνουμε βοήθεια» επισήμανε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η στήριξη των εισοδημάτων θα έρθει από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...