Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σκρέκας: «Θα υπάρξει στήριξη για τα καύσιμα κίνησης»

«Εκτροχιάστηκαν οι τιμές της ενέργειας εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να σταματήσει το ράλι των τιμών.

Ακόμα, ο υπουργός εστίασε στην «πρόταση έξι σημείων» που έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προκειμένου να υπάρξει ένας κεντρικός ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Επίσης, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση και ότι θα υπάρξει στήριξη για τα καύσιμα κίνησης.

Για τα λιγνιτικά εργοστάσια, είπε χαρακτηριστικά πως αποσύρθηκαν επειδή ήταν υπέργηρα και δεν πληρούσαν τους περιβαλλοντικούς όρους.

Πράσινη ενέργεια

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει διπλασιάσει την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι επιδοτούνται συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας στις στέγες επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές - «Χρυσάφι» τα έξοδα μετακίνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, οι προετοιμασίες και οι αγορές των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι. Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να «πιέζει» ...

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Φόρτωση άρθρων...