Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

State Department: Ενέκρινε την παροχή δύο C-130 στην Ελλάδα

Πολιτική

Την έγκριση για την παροχή στην Ελλάδα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού έδωσε το State Department. 

Παράλληλα, προχωρά άμεσα και η διαδικασία για την απόκτηση των F-35, των κορυφαίων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς δυο καινούργιων μεταγωγικών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μετά τις εκλογές στην Τουρκία τα F-35

Σε σχέση με τα F-35, αναμένεται αμέσως μετά τις Εκλογές στην Τουρκία, να μπει και η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται στο Κογκρέσο, για να ενεργοποιηθεί η επίσημη διαδικασία. Μετά, θα σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.

Ακόμα, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της και σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Φόρτωση άρθρων...