Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μήνυμα State Department σε Τουρκία: «Σταματήστε τις απειλές και την επιθετική ρητορική»

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές έστειλε το State Department με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε την Ελλάδα και Τουρκία «να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που έγινε στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ, το State Department εξέφρασε τη λύπη του για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων, ζητώντας από τις δύο χώρες να  συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε το State Department

Σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικαλέστηκε ελληνικά δημοσιεύματα που αναφέρουν πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη, σχολιάζοντας πως δε θα επιτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι και προειδοποίησε την Ελλάδα να μην μπαίνει σε περιπέτειες γιατί «το τέλος θα είναι πολύ κακό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...