Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου – «Πυρετός» στους «μονομάχους»

Λίγες ημέρες απομένουν από τις δεύτερες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες της Κυριακής. 
Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους και η προεκλογική τους εκστρατεία είναι στην τελική ευθεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε την πιθανότητα να μπουν περισσότερα από πέντε κόμματα στην επόμενη Βουλή και για να υπάρχει σταθερότητα όπως είπε την επομένη των εκλογών κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο για το μέλλον της χώρας και μόνο η σταθερή Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Όλοι οι άλλοι διαγκωνίζονται για το ποιος πρώτος στο ρετιρέ της αντιπολίτευσης. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση».

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο Κρήτης κάλεσε τους πολίτες να αποτρέψουν το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να κατακερματίσει την αντιπολίτευση με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου.

«Αν την επόμενη μέρα θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας να δημιουργηθεί ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο. Αυτό είναι το διακύβευμα της κάλπης. Και η μόνη δύναμη που μπορεί αυτό να το αποτρέψει, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Στις 25 Ιουνίου δεν έχουμε κίνδυνο ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πάτρα στέλνοντας μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ.

«Γι’ αυτό όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε με το ΠΑΣΟΚ ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση αύριο και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μετά από κάποια χρόνια ο αγώνας μας θα δικαιωθεί πλήρως.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προχώρησε σε νέες δηλώσεις για το σχήμα της καρδιάς που έκανε με τα χέρια απαντώντας παράλληλα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου που κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι επί 49 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα αντιπολιτευτικά.

«Πού βρέθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες; Εξαφανισμένη. Είναι ένα μόρφωμα και αυτό κατά την άποψή μας το έχουμε πει δημόσια, μιας χρήσης», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της  Ελληνικής Λύσης δήλωσε: «Αν ο ελληνικός λαός θέλει να βάλει 7-8 κόμματα στη Βουλή ο δικός μου λόγος είναι περιττός. Όλοι να μπουν στην Βουλή».

Οι πολιτικοί αρχηγοί διανύουν πλέον το τελευταίο μίλι πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Είναι δεδομένη η έντονη ενόχληση, η πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για το ζήτημα της Μονής της Χώρας

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κ...

Φόρτωση άρθρων...