Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Στην τελική ευθεία για το debate – Το παρασκήνιο της τηλεμαχίας (Photos)

Λίγη ώρα απομένει για να αρχίσει το debate των έξι πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων ενόψει των Εκλογών της 21ης Μαΐου. 

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ένας - ένας οι αρχηγοί των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων άρχισαν να καταφθάνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα καθίσουν μαζί στο μακρόστενο τραπέζι του στούντιο «4» στο υπόγειο του κτιρίου της ΕΡΤ, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και να αντιπαραβάλουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

Μητσοτάκης για debate: «Εύχομαι οι πολίτες να πάρουν απαντήσεις παρά το αυστηρό πλαίσιο»
Τσίπρας πριν το debate: «Στο άλλο κανάλι θα μπει γκολ!»
 Στην τελική ευθεία για το debate
 Στην τελική ευθεία για το debate
 Στην τελική ευθεία για το debate

 

 Στην τελική ευθεία για το debate

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το debate θα καλυφθεί με 26 τηλεοπτικές κάμερες, που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το στούντιο που θα φιλοξενήσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους έξι δημοσιογράφους, θα καλυφθεί από εννέα κάμερες, ενώ εννέα επιπλέον κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ώστε να καλύψουν τις προσελεύσεις των πολιτικών αρχηγών και των συνεργατών που θα τους συνοδεύουν ενώ η κάλυψη θα ενισχυθεί και με ένα drone, για εναέρια και γενικά πλάνα. Παράλληλα, κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι την είσοδό τους στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο "ελεύθερες κάμερες" που θα καταγράφουν τα παρασκηνιακά στιγμιότυπα της τηλεμαχίας.

 Στην τελική ευθεία για το debate

Εκτός από την κάλυψη της κρατικής τηλεόρασης, παράλληλη κάλυψη θα υπάρξει εξωτερικά και από τα άλλα μέσα, καθώς το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την ουσία αλλά και το παρασκήνιο της τηλεμαχίας, είναι ιδιαίτερα υψηλό. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ειδική μέριμνα και για τη φιλοξενία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών που έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν το debate, τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ, τα οποία θα βρίσκονται επί τόπου, πολύ νωρίτερα προκειμένου να καταγράψουν τα πάντα γύρω από το debate εντός και εκτός στούντιο.

 Στην τελική ευθεία για το debate

Στο εσωτερικό του στούντιο, απέναντι από τους πολιτικούς αρχηγούς θα βρεθούν οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στη συζήτηση και θα απευθύνουν τα ερωτήματά τους υπό συγκεκριμένες οδηγίες και συνθήκες, καθώς το αίτημά τους για ελεύθερη ερώτηση στους αρχηγούς δεν έγινε αποδεκτό.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν θα είναι οι: Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open), Ράνια Τζίμα (Mega).

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επικοινωνιακά επιτελεία των πολιτικών αρχηγών που δουλεύουν ούτως ή άλλως πυρετωδώς καθ' όλη της προεκλογικής περίοδου, αυτές τις μέρες έχουν προσθέσει και τα "ιδιαίτερα" σχετικά με το debate προκειμένου να καλυφθούν όλα τα "sos" μιας τηλεμαχίας υπό τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Debate: Παρουσιάστηκε το στούντιο της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών

Οι θεματικές ενότητες

Το debate θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει τις εξής 5+1 θεματικές ενότητες:

1η: Οικονομία - ανάπτυξη - απασχόληση
2η: Εξωτερική πολιτική και άμυνα
3η: Κράτος - θεσμοί - διαφάνεια
4η: Υγεία - Παιδεία - κοινωνικό κράτος
5η: Περιβάλλον - ενέργεια
6η: Ελεύθερη χωρίς ερωτήσεις, με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Όπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Debate: Παρουσιάστηκε το στούντιο της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών

Ο «άσσος» στο μανίκι των πολιτικών αρχηγών

Παρότι η τηλεμαχία θα διεξαχθεί σε προκαθορισμένο πλαίσιο σε ότι αφορά τις ερωτήσεις και τις θεματικές, η ελεύθερη τοποθέτηση, στο τέλος, των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να προσθέσουν λίγο περισσότερο σασπένς στην συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς αν αναμένεται να επιλέξουν να υπερτονίσουν το "αδύναμο' σημείο – κατ' αυτούς- των αντιπάλων τους.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται να ζητήσει απαντήσεις για την πρόταση της αντιπολίτευσης περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», επιχειρώντας να θέσει προ των ευθυνών τους όχι μόνο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλους τους αρχηγούς που "εμπλέκει" στα σενάρια και τις επιδιώξεις του για μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε μία τηλεμαχία αρχηγών, ενώ απασχολεί τελευταία όλο περισσότερο για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...