Δευτέρα
24 Ιουνίου 2024

Νέα δημοσκόπηση: Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 10,4 μονάδων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Το κυβερνών κόμμα κερδίζει 0,7 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο δεκαήμερο.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί του συνόλου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στο 4,9%, σύμφωνα με την έρευνα GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί του συνόλου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στο 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7% και το ΠΑΣΟΚ 10,8% . Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 7,5%. 

Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει κέρδη 0,7 της μονάδας σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, που δημοσιοποιήθηκε από τα «Παραπολιτικά» στις 11 Μαρτίου.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ έπεται με 26,1%, με κέρδη 0,5 μονάδες  και ακολουθούν: σταθερό το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο 9,2%, ΚΚΕ 6,5%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜέΡΑ25 3,1%, Εθνικό Κόμμα 2%, Εθνική Δημιουργία 1%.

Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Το 45,5% θέλει να ξαναγίνουν Εκλογές, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, ενώ το 50,1% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. 

Ωστόσο, σημειώνεται ότι  με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν προκύπτει με την απλή αναλογική άλλη κυβέρνηση πέραν του «μεγάλου συνασπισμού», τον οποίον «ξορκίζουν» και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. 

Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Το προβάδισμα Μητσοτάκη

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 43,5% των ερωτηθέντων έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.

Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, Όχι και Μάλλον Όχι απαντά το 64,6%, ενώ «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

Το 40,6% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε αντίθεση με το 58,3% που την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

δημοσκόπηση

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.

δημοσκόπηση

Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα κυρίως: στη σημερινή κυβέρνηση 33,1%, στις προηγούμενες κυβερνήσεις 13,3%, στον σταθμάρχη 11,2%, στον ΟΣΕ 2,9%, στην Hellenic Train 1,6%, στην ΕΡΓΟΣΕ 0,8% και σε όλους τους παραπάνω 36,4%.
 

δημοσκόπηση
δημοσκόπηση
δημοσκόπηση
​ Edit media   ​

 

​ Edit media   ​
νέα δημοσκόπηση
Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Αποκύημα φαντασίας που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς η συνάντηση Αναστασίου με τον Μ. Καπνισάκη του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία η διευθύντρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Έλενα Αναστασίου, συναντήθηκε με τον διευθυντή του...

Χρυσοχοΐδης: 336 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη το πρώτο πεντάμηνο

Συγχαρητήρια στην ηγεσία της αστυνομίας στην Κρήτη για την αποτελεσματικότητά της έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί, διοικητές Αστυ...

Ανδρουλάκης για Ανδρέα Παπανδρέου: «Υπηρέτησε ένα άλλο πρότυπο πολιτικής, πέρα από τα άδεια κουστούμια της εξουσίας»

«28 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης. Το αποτύπωμά του είναι παντού ορατό, ακόμα και σήμερα. Στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγεί...

Φόρτωση άρθρων...