Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Συνάντηση Μελόνι – Μητσοτάκη στην Αθήνα: Μεταναστευτικό και Σύμφωνο Σταθερότητας στην ατζέντα

Πολιτική

Η Μελόνι αναμένεται στην Αθήνα αύριο Πέμπτη 31/08 το απόγευμα για να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διάφορα διμερή θέματα.

Όπως αναλύει η Ιταλική Il Sole 24 Ore, τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η αναδιαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και οι μεταναστευτικές ροές. Aπό τη σκοπιά της Μελόνι “ο Μητσοτάκης μπορεί να παίξει ρόλο γέφυρας μεταξύ του ΕΛΚ και της συντηρητικής ομάδας”. Αυτό, πόσο μάλλον ενόψει των Ευρωεκλογών και με έναν ποικιλόμορφο – το Ιταλικό – κυβερνητικό συνασπισμό.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως “η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της Ιταλίας, καθώς σε πολλά θέματα οι δύο χώρες έχουν ευθυγραμμισμένα συμφέροντα. Ξεκινώντας από αυτό της μεταναστευτικής πίεσης: η Ρώμη και η Αθήνα – η τελευταία, στο κέντρο της Βαλκανικής διαδρομής – επιμένουν ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα σε κοινοτικό επίπεδο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα La Veritá, η Μελόνι βλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως “λαϊκό, αλλά κοντά στους συντηρητικούς” και η αποστολή θα έχει στόχο – μεταξύ άλλων – να “απεμπλακούν οι πόροι που υποσχέθηκαν στην Τύνιδα”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές – Ποιες είναι οι στρατηγικές των κομμάτων

Από τα μέσα της εβδομάδας ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τριάντα ημέρες στη διάθεσή τους για να πετύχουν τη μέγιστ...

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...