Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη - Αντόνιο Κόστα στη Λισαβόνα

Στη Λισαβόνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και επικεφαλής του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, το πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης καθώς και τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, θα συζητήσουν την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα στρατηγική για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας που θα πρέπει να έχει η Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας και Ψηφιακής Μετάβασης Pedro Siza Vieira, τον Υπουργό Σχεδιασμού Nelson de Sousa, τον Υπουργό Υποδομών και Στέγασης Pedro Nuno Santos, την Υφυπουργό υπεύθυνη για τη στέγαση Marina Gonçalves, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Υπεύθυνο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πορτογαλικών επιχειρήσεων Eurico Brilhante Dias, τον Υφυπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Francisco André, τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος José Luís Carneiro και την Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Jamila Madeira.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη θα συνοδεύουν ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και επικεφαλής της Δεξαμενής Σκέψης “In Social”, ο Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΜΠ και Γραμματέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Καραμανώλης, Υπεύθυνος για την Ψηφιοποίηση, η Στεφανία Μουρελάτου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και ο Νικόλας Παπάζογλου, Συνεργάτης του Προέδρου για ζητήματα κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Φόρτωση άρθρων...