Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Τι συζήτησαν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ (Videos&Photos)

Στο σεισμόπληκτο Χατάι της Τουρκίας έφτασε το μεσημέρι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα, για να συναντηθεί με τον Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποδέχτηκε τον Έλληνα ομόλογό του στο αεροδρόμιο της περιοχής, ενώ έπειτα από την αυτοψία που έκαναν στην πόλη μέσω ελικοπτέρου, είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, όπου μίλησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, οι Χουλουσί Ακάρ και Νίκος Παναγιωτόπουλος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Συντονισμού Καταστροφών της AFAD στο Χατάι.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, εκφράζω για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μου για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς. Σήμερα, στη συνάντησή μου με τον αγαπημένο μου φίλο Χουλουσί και την ομάδα του, μιλήσαμε για το πώς θα αγωνιστούμε απέναντι στις νέες προκλήσεις όσον αφορά τις καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που της αναλογεί από τα πρώτα λεπτά του σεισμού. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε την υποστήριξή μας. Ας ελπίσουμε να τελειώσει αυτού του είδους η καταστροφή».

«Η προσδοκία μας είναι ότι η θετική ατμόσφαιρα μετά τον σεισμό θα συνεχιστεί χωρίς να περιμένουμε μια νέα καταστροφή. Έτσι, δημιουργώντας ένα μόνιμο περιβάλλον συνεργασίας, το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται θάλασσες φιλίας. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία και την Ελλάδα μπορούν να ζήσουν άνετα. Αυτή είναι η ελπίδα μας», είπε από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...